Voorbereiding Zonnebatjes in volle gang

Altijd veel volk op beide dagen van de Zonnebatjes waarbij het marktplein overspoeld wordt. © ZB
Redactie KW

De 41ste editie van de Zonnebatjes vindt plaats op 5, 6 en 7 juni in Zonnebeke. De voorbereidingen zijn volop bezig en het batjesplatform pakt opnieuw uit met een gevarieerd programma.

Voor de 17de schlagereditie op zaterdag 6 juni zal het marktplein vanaf 17.30 uur te klein zijn, met optredens van verschillende artiesten. Niemand minder dan Lindsay komt dit jaar als eerste de pannen van het dak zingen. Ook Eveline Cannoot staat op het lijstje met schlagerartiesten. Ze is een vaste waarde bij MENT tv en door haar muziek ook niet meer weg te denken uit de Vlaamse hitparades. Ook Garry Hagger is van de partij en voor de kers op de taart zorgen Swoop en de Romeo’s. De hoofdact is niemand minder dan de Nederlandse Jan Smit die hopelijk voor een onvergetelijke afsluiter zal zorgen. De optredens zijn volledig gratis.

Op vrijdag 5 juni is er opnieuw het foodtruck Festival. Nieuw dit jaar is dat het gebeuren verhuist van de markt naar het Kasteelpark. Het park wordt omgetoverd tot een groot sfeervol openluchtrestaurant. Op zondag is er de grote braderie met tal van optredens en animatie in de straten . Elk jaar is er op zondag ook een speciale attractie. Dit jaar is het de Franse Compagnie Paris Benares met Les Vâches Sacrees (Heilige koeien). Het gaat om poppen van Indische koeien die door een achttal personen in beweging worden gebracht met een hoogte van 4,8 meter en een lengte van zes meter. Het is een grote internationale attractie die overal in de wereld optreedt. In onze regio waren ze nog nooit eerder te zien.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier