Vooraf inschrijven voor vijfde Grensloop in Menen

Grensloop is aan de vijfde editie toe en werd aan de pers voorgesteld. Op de foto herkennen we Stefaan Loosvelt, Jean-Marie Wylin, Laurent Coppens, Katrien Nuytten, Elien Laevens, Geoffrey Nenin, Evelien Ameye, schepen van Sport Eddy Lust, Philippe Vanlangendonck en Tania Vanwijnsberghe. © WO
Redactie KW

Op vrijdag 25 mei organiseren de Stedelijke Sportraad en de Stedelijke Sportdienst in samenwerking met het Running Team Olympic Menen de vijfde editie van de Grensloop. Grootste verschil met de vorige edities is het feit dat men nog enkel met inschrijvingen vooraf werkt.

“Dat zal ons een pak minder werk en stress bezorgen en we komen dan ook voor geen verrassingen te staan. Vorig jaar kwamen tot onze grote verbazing nog vele atleten de dag zelf inschrijven met als gevolg dat we borstnummers te kort kwamen”, aldus Katrien Nuytten van de Sportdienst.

De atleten zijn dus gewaarschuwd: wie zich niet vooraf inschreef, kan niet starten. Een andere wijziging is dat men nu start in de Rijselstraat ter hoogte van het Kruidvat en dat men vanuit de Poststraat niet langer een lus voor maar wel achter het stadhuis maakt. De aankomstplaats blijft ongewijzigd. De kidslopen starten om 18.30 uur en zijn opgedeeld in vier reeksen. De 5 km-loop wordt op gang geschoten om 19.30 uur voor twee ronden van 2,5 km, de 10 km start om 20.15 uur voor vier ronden van 2,5 km. Er is opnieuw een prijs voorzien voor de sportiefste school en een prijs voor het bedrijf of de vereniging die de beste groepsfoto van tijdens de Grensloop instuurt. De top drie van zowel de dames als heren van de 5 en 10 km worden na afloop op het podium gehuldigd.

“We zijn met onze Grensloop aan een eerste jubileumeditie toe. Ik wil toch nog even meegeven dat we bij de eerste editie 400 deelnemers telden en dat dit aantal vorig jaar al tot 1.100 inschrijvingen, verspreid over alle reeksen, opliep. We mogen dus zonder twijfel van een succesformule spreken” aldus schepen van Sport Eddy Lust.

Frederik Van Lierde, Ereburger van de stad en peter van de wedstrijd zal zeker aanwezig zijn en misschien overweegt hij om mee te lopen. Inschrijven kost 2 euro voor de kidslopen, 8 euro voor de 5 en 10 km loop en 25 euro per team. Betalingen gebeuren online.

Inschrijven kan dus enkel via www.grensloop.be (https://www.star-tracking.be/Order/Step1/370). (WO)

Info: Sportdienst, 056 52 94 90 – sportdienst@menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier