Voor u getest: de smakelijke afhaalformule van De Nieuwe Driehoek

Benoit Goossens en Marnik Dutry kijken reikhalzend uit naar de heropening van de horeca.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Benoit Goossens en Marnik Dutry kijken reikhalzend uit naar de heropening van de horeca.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Philippe Verhaest

De horecawereld telt ongeduldig af naar 1 mei, de dag dat de deuren (hopelijk) opnieuw open mogen. Tot dan geven wij de sector een duwtje in de rug en testen we een afhaalformule. Deze week kloppen we aan bij De Nieuwe Driehoek in Meulebeke.

De Nieuwe Driehoek wordt al een achttal jaar gerund door Benoit Goossens (32) en Marnik Dutry (55) en serveert een typische Frans-Belgische keuken. “Van een lekker visgerecht over alle mogelijke snacks tot een sappige côte à l’os, bij ons vind je alles. Én aan erg voordelige prijzen”, benadrukken de zaakvoerders.

Ook voor hen is het voorbije jaar een zware dobber. “Het is heftig”, geven ze toe. “We zijn al ruim vijf maanden gedwongen gesloten en zien onze omzet slinken. Maar we houden er de moed in. We missen het contact met de klanten, het teamwork met de collega’s en zelfs het harde en vele werk. De horeca is geen job, het is een roeping. Maar we zitten noodgedwongen aan de kant.”

Nu focussen Marnik en Benoit zich elk weekend op afhaalgerechten. “Dat houdt ons gaande. Maar je kan het niet vergelijken met een vol restaurant in normale tijden. Het geeft ons wel de kans om het contact met onze klanten te behouden. Er zijn mensen die letterlijk elk weekend iets bestellen. Dat doet goed, maar we willen hen vooral ter plekke in de watten leggen. We duimen voor een drukke zomer met bakken werk. Dat is meer dan nodig, zowel op mentaal vlak als voor ons restaurant zelf. Voorlopig nemen we wel geen reservaties aan. We wachten nog even af om te zien aan welke maatregelen we ons zullen moeten houden. Vanaf nu spelen we op zeker. Maar het moment dat de eerste klanten hier weer de voeten onder tafel zullen schuiven, zullen we ons intens gelukkig voelen. Dat weten we nu al.”

De gevulde kip met Boursin en spek was om duimen en vingers van af te likken.© PVH
De gevulde kip met Boursin en spek was om duimen en vingers van af te likken.© PVH

Betaalbare kwaliteit

Uit de uitgebreide afhaalkaart selecteerden wij de zalmlasagne, de halve kip met frietjes voor de jongste van het gezin en een van de suggesties: gevulde kip met spek en Boursin. Met een uit de kluiten gewassen pakket keren we huiswaarts en kunnen we in de keuken snel aan de slag. Dankzij de duidelijke instructies kan zelfs de grootste culinaire leek deze topgerechtjes op tafel toveren. En dat zijn ze ook, want de kipgerechten zijn sappig en perfect op smaak gebracht. Ook het slaatje en gratin van broccoli en bloemkool zijn een feest voor de smaakpapillen en de zalmlasagne benadert de perfectie. De afsluitende perencrumble met crème Anglaise maakt de ervaring compleet. De Nieuwe Driehoek staat garant voor betaalbare kwaliteit en bewijst dat ook op afhaalvlak.

www.denieuwedriehoek.be

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.