Voor het eerst in dagen moet Knokse uitgaansbuurt niet ontruimd worden

De politie van Knokke kende een rustige zaterdagnacht. © foto MM
Redactie KW

Er zijn afgelopen nacht geen problemen geweest in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist.

Het Alfred Verweeplein moest voor het eerst in een week niet ontruimd worden en er moest niemand opgepakt worden. Veel heeft te maken het publiek. Er waren opvallend minder minderjarige Nederlanders. “Nu zullen we evalueren wat er de komende dagen en weken moet gebeuren qua politie-inzet”, zegt korpschef Steve Desmet.

Wel amusement, geen ambras. Het was een zaterdagavond zoals het steevast zou moeten zijn in Knokke-Heist. “Er was minder volk dan andere nachten”, zegt de politie. “De meeste Nederlandse scholieren waren al huiswaarts vertrokken. In hun plaats is een oudere groep Nederlanders gearriveerd, maar daar hebben we geen problemen mee gehad.”

Verbazend vlotte uitstroom

Opvallend: na sluitingstijd van de cafés verliep de uitstroom van het Alfred Verweeplein verbazend vlot. Waar de voorbije week steevast problemen opdoken en het plein met een indrukwekkende politiemacht moest ontruimd worden, moest de politie deze keer niet tussenbeide komen.

“We konden hen met woorden duidelijk maken dat ze na sluitingstijd rechtstreeks naar hun appartement moesten“, zegt de korpschef. De positieve evolutie van de voorbije dagen zet zich zo verder.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.