Voor het eerst in 37 jaar zijn er komend weekend geen Stadenbergfeesten

Het Wijkbestuur Stadenberg bij de voorstelling van een eerdere editie van de Stadenbergfeesten. © JCR
Carl Bruneel

In Staden gaan de Stadenbergfeesten op 3, 4 en 5 juli door corona niet door. Het programma wordt integraal naar 2021 verplaatst.

“We dienden niet alleen de Stadenbergfeesten te annuleren”, vertelt Geert Moerkerke, voorzitter van het wijkbestuur Stadenberg. “Ook onze jaarlijkse boterkaarting is afgelast. Alhoewel de kaartenverkoop al gestart was, hebben we beslist om de kaarting toch af te gelasten. Wie zich al een kaart had aangeschaft, kreeg van ons een pakje boter. Daarnaast kon ook onze jaarlijkse actie ten voordele van Kom op tegen Kanker niet doorgaan.”

“Op het programma van de 37ste Stadenbergfeesten stond onder andere een soirée Française en een eetfestijn met optreden van zanger Paul Bruna. Het volledige feestprogramma wordt naar volgend jaar verplaatst. Paul Bruna heeft alvast toegezegd om dan van de partij te zijn. We wachten nu af wat het najaar brengt. Als de situatie rond corona wat opklaart, denken we er aan om in november onze Franse avond toch te organiseren. We hopen begin volgend jaar ook onze traditionele nieuwjaarsreceptie te kunnen organiseren, maar we weten natuurlijk niet hoe alles zal evolueren.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.