Voor- en naschoolse opvang al zeker dicht tot donderdag 9 december

De voor- en naschoolse opvang op de jeugdsite is momenteel dicht. Ook de bus rijdt dus momenteel niet. © (Foto AB)
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Door een kleine uitbraak van coronabesmettingen in de voor- en naschoolse opvang op de jeugdsite is de opvang al zeker dicht tot en met woensdag 8 december. “Vervelend voor de ouders, maar we volgen de richtlijnen”, zegt verantwoordelijke Evelin De Poorter.

Eind vor

“ige week testten er drie kindjes uit de opvang positief”, zegt verantwoordelijke Evelin De Poorter. “Op dinsdag 30 november zijn dan ook de twee vaste begeleidsters door corona uitgevallen. Conform de richtlijnen werden de ouders geïnformeerd en werd de opvang gesloten. Ten vroegste vanaf donderdag 9 december kunnen we heropenen. Die datum is onder voorbehoud dat beide medewerkers niet al te ziek worden en tegen dan voldoende hersteld zijn om het werk te kunnen hervatten. Ik heb immers geen medewerkers op overschot om hen te vervangen. Tegen het einde van de week, ten laatste begin volgende week zullen we daarover al meer weten”, aldus nog Evelin.

Quarantaine

Alle kinderen die tussen dinsdag 23 november en dinsdag 30 december in de opvang waren, moeten zeven dagen in quarantaine. Voor de gemeentelijke basisschool Spelenderwijs gaat dat over zo’n 28 kinderen, voor vrije basisschool De Verrekijker over een gelijkaardig aantal. Spelenderwijs annuleerde ook het grootouderfeest dat op woensdag 1 december gepland stond. “We hadden voor een veilige organisatie gezorgd, maar omdat er al zeker elf kleutertjes niet aanwezig kunnen zijn, is onze feeststemming even zoek en hebben we geannuleerd. Jammer, maar het is niet anders”, reageert directeur Spelenderwijs Julie Paelinck.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.