Voor een fijne EK-ervaringzit je altijd goed in tgeniep

Bart Meeuws liet deze week nog een tap buiten installeren.© JT
Bart Meeuws liet deze week nog een tap buiten installeren.© JT
Redactie KW

Aan de vooravond van het EK voetbal en met de versoepelingen die eerder deze week ingingen, kijken ook de cafébazen reikhalzend uit naar de prestaties van onze Rode Duivels. Voetballiefhebbers zullen zich alvast thuis voelen bij Bart Meeuws in café tgeniep. Elf schermen, zowel binnen als buiten, zorgen voor de optimale voetbalervaring.

Bart is zelf bezeten van voetbal en ook tijdens het gewone voetbal- en sportseizoen wordt er altijd wel iets live uitgezonden in zijn café. Voor het EK gaat hij nog een stapje verder, met onder andere een scherm van twee meter bij één meter.

Alles live, altijd zicht

“Alle wedstrijden worden live uitgezonden”, zegt Bart. “Het is de bedoeling dat je op gelijk welke plaats binnen of buiten altijd zicht hebt op een scherm. In normale EK- en WK-tijden zat er hier heel vaak 300 man, vaak nog met een afterparty met een deejay. Met de huidige maatregelen kan ik 150 personen een plaats geven. Ik liet ook een tap installeren in de bar buiten. Ik ben tevreden dat de politici hun gezond verstand hebben gebruikt en voor zowel binnen als buiten hetzelfde sluitingsuur hebben vastgelegd. Dat is een opluchting, want ik had niet veel zin om politieagent te spelen.”

Fan van Oranje

Bart is een fervente fan van de Nederlandse nationale ploeg en ook nu supportert hij voor Oranje. “Uiteraard ben ik ook liefhebber van onze nationale ploeg, maar je zal me geregeld zien bestellen met een Nederlands truitje aan. Heel ver zullen de Nederlanders het niet schoppen, denk ik. België zie ik toch zeker tot in de kwartfinale geraken, Frankrijk lijkt me de te kloppen ploeg.”

Het EK voetbal start op vrijdagavond met de wedstrijd Turkije-Italië. Die wedstrijd is dus, net als alle andere partijen, live te volgen in tgeniep. Reserveren is niet mogelijk, per wedstrijd van de Belgen is er een actie voorzien. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel, en alle kindjes krijgen een attentie.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.