Voltallig stadsbestuur stroopt de mouwen op tijdens grote Lenteschoonmaak

Burgemeester Eddy Lust, schepen Herman Ponnet en Schepen Renaat Vandenbulcke ruimden het zwerfvuil onder meer op in de Waterhoenstraat in Lauwe.© WO
Burgemeester Eddy Lust, schepen Herman Ponnet en Schepen Renaat Vandenbulcke ruimden het zwerfvuil onder meer op in de Waterhoenstraat in Lauwe.© WO
Redactie KW

De grote Lenteschoonmaak in Menen was een groot succes. Naast heel wat inwoners, verenigingen en bedrijven, trok het schepencollege zaterdag zelf op pad. Nu de straten weer proper zijn, riskeren sluikstorters meteen een boete van 260 euro.

In het stadmagazine Leiedraad verscheen in het maartnummer een oproep en uitdaging om alle straten in Groot-Menen letterlijk afvalvrij te maken tijdens de Lenteschoonmaak. De respons was groot want naast de vrijwilligers van de Mooimakers namen ook families, jeugdverenigingen, scholen en bedrijven deel. Door het grote succes hoopte men om alle straten een lenteschoonmaak te geven.

Om dit doel te bereiken trokken burgemeester Eddy Lust (Open VLD) en zijn schepenen zaterdag hun werkkledij aan. “Het oorspronkelijke idee was om dit samen in één grote groep te doen maar door de nieuwe coronamaatregelen, moesten we ons splitsen in groepjes van vier. We hebben dan maar besloten ons in drie groepjes op te delen”, aldus schepen Herman Ponnet (Vooruit) die de leiding op zich nam.

Boete van 260 euro

Zo namen schepen Ponnet, burgemeester Lust en schepen Renaat Vandenbulcke (N-VA) de straten in de omgeving van de Schonekeer en het Biezeveld in Lauwe voor hun rekening.

In de barakken in Menen zagen we de schepenen Griet Vanryckeghem (N-VA) en Patrick Roose (Vooruit) druk in de weer terwijl de Wijk Ten Bulcke in Rekkem onder handen werd genomen door de schepenen Angelique Declercq (Vooruit) en Mieke Syssauw (Open VLD).

De beleidsmakers gaven bijgevolg het goede voorbeeld maar er zal voortaan krachtig optreden worden tegen sluikstorters. Elke betrapte sluikstorter mag zich voortaan aan een boete verwachten van 260 euro. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier