Voltage festival neemt twee dagen Transfosite Zwevegem in

Redactie KW

Dit weekend zakten enkele duizenden feestvierders af naar de voormalige elektriciteitscentrale in Zwevegem voor het undergroundfestival van het jaar: Voltage Festival.

De bezoekers kwamen uit alle hoeken van het land, en ver daarbuiten, om bij de vierde editie van Voltage Festival te zijn. Steven Van Belle, ook bekend onder zijn dj-naam Pilose, is de oprichter van Voltage Festival en was laaiend enthousiast: “Een opmerkelijke evolutie in vergelijking met vorig jaar is het grote aantal buitenlandse bezoekers. We hebben vier jaar hard gewerkt om ons underground imago internationaal op de kaart te zetten. En dat is dit jaar meer dan gelukt.”

“Uit de ticketinformatie kan men afleiden dat er dit jaar volk was uit Australië, België, China, Chili, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Koeweit, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Filippijnen, Polen, Portugal, Saoedi-Arabië, Spanje, Zwitserland, Thailand, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Voor ons 5-jarig jubileum, volgend jaar, hoopt men op nog meer internationale bezoekers.”

Opvallend aan het festival was de strenge controle aan de ingang. Bezoekers werden er gecontroleerd op drugs en dergelijke. De politie had dan ook een flink aantal manschappen, zowel in burger als geüniformeerd, ingezet. De aanpak loonde, want men kon heel wat feestvierders op die manier onderscheppen die een verboden product op zak hadden.

(GJZ – foto GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.