Volta RSL zet volop in op het klimaat in Roeselare

Volta RSL is veel meer dan een festival, er is plaats voor debat en workshops. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

De vierde editie van Volta RSL, het gratis ‘Stadsfestival van de Toekomst’ trekt op 27, 28 en 30 april opnieuw naar café St.-Georges en het Stationsplein. Drie dagen lang debatteren en inspireren in combinatie met heel veel Belgische muziek. Op 1 mei sluiten ze, zoals de traditie het wil, af met een boeiend Stadsapéro.

Café St.-Georges ondergaat in het laatste weekend van april terug een indrukwekkende metamorfose en wordt een creatieve broedplaats waar ruimte is voor debat, expo, muziek en opkomend talent. “Op zaterdag wordt ‘de St.-Georges’ het podium voor onze 12de RockRally waarop Jonge Helden zich- kunnen laten horen”, aldus Elise Vanhecke.

“Bucht speelt een thuismatch met Robert en The Happy Suspended als geduchte tegenstanders. Een onafhankelijke jury beoordeeld het jonge geweld en de winnaar mag dinsdag het festival openen. Op zondag zoeken we de Wood Cube in de St.-Jorisstraat op waar filmmaker Nic Balthazar met woord en beeld op zijn eigenste manier zijn toehoorders aan het denken zal zetten.” Daarna krijgen Youth for Climate RSL als kritische vraagstellers een centrale plek tijdens het Grote Klimaatdebat. Schepen Michèle Hostekint, klimaatspijbelaar en rechterhand van Anuna Dewever, Toon Lambrecht, Thierry Dumortier van RG Motors en ondernemer Jurgen Desmedt van duurzaam afvalbeheer, wisselen van gedachten. “We belichten dit debat vanuit een sociale en kunstzinnige invalshoek. Op dit festival van ideeën krijgt ook Floris Boccanegra een podium.”

Festivalprogramma

Op dinsdag kun je vanaf 19 uur terecht op het Stationsplein met na de opener, Grand Blue Heron dat met nerveuze gitaren en stevige songs, power op het podium loslaat. De Antwerpse Band Brzzvll brengt daarna gelukzalige jazz en dan is het de beurt aan Bayacomputer, Uberdope, gekend van Studio Brussel en Team Damp die elk feestje ombouwen tot een ultieme tropical bass music experience. Eén mei staat garant voor een Stadsapéro. Om 9.30 uur vertrekt een gegidste stadwandeling richting Stationsdreef. Het aperitiefconcert om 11 uur belooft een ratatouille van verhaal en lied door vader Mong en dochter Tamara Rosseel. Tussendoor trapt de SP.A hun campagne af met The Memphis Truckdrivers als zakkertje met hun nieuwe show. Wolfman Jack speelt het Stationsplein tenslotte vanaf 16 uur helemaal ondersteboven om te eindigen met dj Wouter die doorgaat tot in de late uurtjes. De kinder- en randanimatie maakt het geheel samen met Foodtruck Little Red Barn helemaal af. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier