Volleybalsters DAVO Wevelgem A strijden voor het behoud

In tweede divisie dames B wordt dit weekend de laatste wedstrijd van de heenronde afgewerkt. Davo Wevelgem reist zaterdag naar rode lantaarn Panda’s Lokeren. Met de reekshervoming in gedachten moet er gewonnen worden. De nummers één tot en met acht blijven in niveau 4 en dat is volgend seizoen derde nationale. De negende speelt een barragematch tegen de negende uit de A-reeks voor de beste plaats als eventueel bijkomende stijger. De rest gaat naar niveau 5 of eerste promo, die provinciaal georganiseerd wordt. Momenteel prijkt Wevelgem op de tiende plaats, Torhout op de twaalfde. Wevelgem telt met elf punten drie punten minder dan de negende Londerzeel en zes van Zele, dat achtste geklasseerd staat.

Lotte Van der Beken is bezig aan haar vierde seizoen bij Davo. (foto MPM)

Tikkeltje rapper

Wevelgem promoveerde voor dit seizoen als provinciaal kampioen naar tweede divisie en dat was toch een hele aanpassing, zegt receptie-hoekspeelster Lotte Van Der Beken, aan haar vierde seizoen bij Wevelgem bezig. “Het gaat in tweede divisie allemaal een tikkeltje rapper. Er wordt tactisch meer ingegrepen en het spel verloopt veel intensiever. Het is knokken voor elk punt.”

“We weten waar we in de tweede ronde voor staan”

Over de eigen prestatie dit seizoen is Van Der Beken tevreden. “De jongste wedstrijden start ik in de basis. De plaatsjes zijn overigens duur bij ons want we hebben een brede kern met heel wat evenwaardige speelsters. Er kan eigenlijk niet van een hoofd- of reservenploeg gesproken worden. Je moet gewoon elke training diep gaan en het beste van jezelf geven.”

Trainerswissels

De perikelen omtrent de begeleiding remden de ploeg ook wel even af. Trainer Peter Devos hield het onverwachts voor bekeken, dan kwam Dirk Dobbelaere als interim de ploeg helpen en enkele weken geleden nam Robrecht Browaeys over. “Elke trainer heeft zijn eigen aanpak, legt andere accenten, het vroeg van onze kant toch even een aanpassing. Maar we hebben die woelige wateren intussen ook doorsparteld. We weten waar we voor staan in de tweede ronde.”

Ondertussen hebben we ons ook die vechtersmentaliteit, die een kenmerk is van de meeste ploegen in de reeks, eigen gemaakt. Zo konden we ook winnen tegen een hoger geklasseerde ploeg. Maar het betekent ook dat we bij de rode lantaarn zaterdag de zege zeker niet op een presenteerblaadje zullen krijgen. Iedereen beseft dat er voor elk punt geknokt zal moeten worden”, besluit de gemotiveerde Lotte Van Der Beken. (RBD)

Zaterdag 11 januari om 20.30 uur: VC Panda’s Lokeren – Davo Wevelgem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.