Volleybalclub Bevo Roeselare viert zijn 50-jarig bestaan

Bevo Roeselare begon 50 jaar geleden als herenclub op het parochiaal centrum in Beveren, maar is ondertussen al bijna 25 jaar een exclusieve damesvereniging. (gf) © (gf)
Redactie KW

Op zaterdag 31 augustus wordt in de sporthal van Beveren het 50-jarige bestaan van volleybalclub Bevo Roeselare gevierd. Vanaf 10.30 uur mogen de jeugdploegen hun talent laten zien in onderlinge matchen, waarna het officiële gedeelte om 18 uur van start gaat. Om deze feestelijke dag af te sluiten is er aansluitend een afterparty voorzien.

Damesvolleybalclub Bevo Roeselare werd in 1969 opgericht als een herenclub op de koer van het parochiaal centrum. Pas vanaf het seizoen 1984-1985 kwamen de dames voor het eerst in competitie uit. In die periode begonnen de heren aan een opmars en kampten ze enkele jaren later zelfs even met Knack Roeselare op het hoogste niveau in Ereklasse. De concurrentie met die grote broer en het aanwezige talent bij de dames zorgden ervoor dat Bevo in 1996 besloot om te stoppen met de heren en nu al bijna 25 jaar als een exclusieve damesclub bestaat. Een juiste keuze zo blijkt, want de volleybalcub is uitgegroeid tot één van de grootste in Vlaanderen. Ondertussen bestaat de club 50 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan.

Jeugdmatchen

“We openen onze feestelijk dag op zaterdag 31 augustus met verschillende wedstrijden voor de jeugd, want zij zijn nu eenmaal de basis en toekomst van onze club”, steekt voorzitter Geert Sintobin van wal. “Van 10.30 tot 12 uur komen de Volleytour en U11 in actie, van 12.30 tot 14 uur de U13, van 14 tot 15.30 uur de U15 en van 15.30 tot 17 uur de U17 en onze jeugdige en nieuwe F-ploeg. Die matchen worden op de twee terreinen aan de zijkanten van onze sporthal gespeeld, zodat de mensen in het centrale deel van de zaal, waar een bar voorzien zal zijn, kunnen kijken en er een gezellig samenzijn van kunnen maken. Er is ook heel de dag door randanimatie voorzien en er is een ijskar aanwezig. En ‘s avonds kan er bij de foodtrucks voor 6 euro gekozen worden tussen pasta of frietjes met een stuk vlees.”

Boek over 50 jaar Bevo

“Vanaf 18 uur begint dan het officiële gedeelte dat aan elkaar gepraat wordt door speaker Dries Vandergunst. Bij een hapje en een drankje stellen we al onze jeugd- en seniorsploegen voor, zullen er doorlopend oude foto’s geprojecteerd worden en te bekijken zijn in de gang en om af te sluiten presenteren we ons boekje over het 50-jarig bestaan van de club. De dag zelf zullen er enkel een paar inkijkexemplaren voorhanden zijn, met de kans om het daarna te bestellen. Er zal ook een onlineversie van op onze website komen.”

Voorzitter Geert Sintobin. (foto SM)
Voorzitter Geert Sintobin. (foto SM)© (foto SM)

“Om onze feestelijke dag af te sluiten is er aansluitend op het officiële gedeelte in de sporthal een afterparty voorzien met dj Bjorn en in de cafetaria is er dan een soort van loungebar. Voor elk wat wils dus. Om een zicht te hebben op het gebeuren, vroegen we de mensen om voor 15 augustus in te schrijven, maar uiteraard mag iedereen de dag zelf nog een kijkje komen nemen. Inschrijven kan nog altijd via de link op onze website en de toegang is gratis. Hopelijk mag ik naast de huidige leden ook heel wat anciens ontmoeten tussen de meer dan 300 ingeschrevenen”, besluit de voorzitter, die de cel nevenactiviteiten wil bedanken voor alle inspanningen bij het organiseren van dit event. Voor de aanwezige speelsters is er nog een verrassing voorzien: een T-shirt met het nieuwe logo op.

In zijn jubileumseizoen 2019-2020 zorgt Bevo trouwens voor een nieuwe primeur in zijn geschiedenis. Het zal voor het eerst met zes (!) seniorsploegen in actie komen: een in Liga B, twee in eerste provinciale, een in tweede provinciale en twee nieuwe teams in vierde provinciale. (SM)

Inschrijven kan nog altijd via www.bevoroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier