Volledige Vrije Basisschool Stella Maris in Nieuwpoort gesloten

Redactie KW

Omwille van clusterbesmetting is de volledige Vrije Basisschool Stella Maris in Nieuwpoort gesloten. De crisiscel, onder leiding van burgemeester Geert Vanden Broucke, kwam zondag bijeen om die beslissing te nemen.

Nadat vrijdag al besmettingen waren vastgesteld bij leerlingen en leerkrachten werden PCR-testen afgenomen. De resultaten toonden bijkomende besmettingen bij zowel kleuters als bij een leerkracht van de lagere afdeling. Het gaat om de Britse variant van het coronavirus.

Geen buitenschoolse activiteiten

“Om de veiligheid van alle betrokkenen te garanderen, gaan we over tot een verlengde krokusvakantie voor de hele school”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke. Die beslissing nam de crisiscel, onder leiding van de burgemeester, op zondag. “ De klassen waarin een besmetting werd vastgesteld worden 10 dagen in quarantaine geplaatst. De leerlingen zullen door het CLB worden gecontacteerd voor contactonderzoek en verdere testen.”

“Leerlingen uit deze klassen kunnen ook niet naar de opvang, buitenschoolse activiteiten of naar de grootouders. We houden de situatie heel goed in het oog en we zullen alles goed opvolgen”, klinkt het bij de burgemeester. Vorige week werd beslist om een verbod in te voeren op alle buitenschoolse activiteiten in Nieuwpoort en dat geldt ook voor de lessen van het deeltijds kunstonderwijs. Dat verbod wordt nu verlengd tot 12 februari. (PBM/ foto IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.