Volle wei voor Dreambeats festival

Het werd een geslaagde tweede editie. © Dreambeats
Redactie KW

Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van het Dreambeats festival plaats aan het wachtbekken in Kortemark.

Waar de organisatie naar eigen zeggen mikte op zo’n 2.500 feestvierders, werd dit streefdoel al voor het vallen van de avond bereikt. “Na de geslaagde editie van vorig jaar hebben we alles wat grootser aangepakt”, vertelt Pieter Vanoverschelde, een van de organisatoren.

En dat het grootser was dan vorig jaar, heeft de hele buurt vast en zeker geweten. Via Facebook laten mensen van ver over de gemeentegrenzen intussen weten dat ze zaterdag van de muziek konden meegenieten. De vibes van onder andere DJ Makasi, Wolfpack, Sound of Stereo, Yves V en DJ Bolle komen dan ook het best tot hun recht als ze ondersteund worden door een goeie geluidsinstallatie, en ook een indrukwekkend podium draagt zeker bij tot de beleving ervan. En dat was op Dreambeats ook voor handen. Na de succesvolle editie van vorig jaar toonde de organisatie opnieuw dat ze van wanten weet, zeker als ze gesteund wordt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Derde editie?

Gebukt onder een tropische temperatuur van een goeie 30 graden ging het er dan ook zweterig aan toe op de festivalwei. “De brandweer en het Rode Kruis stond klaar om mensen de nodige afkoeling te bieden, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig”, legt Pieter nog uit. Mensen die last hadden van de hoge temperaturen konden immers zonder problemen een plons nemen in één van de twee jacuzzi’s die op het terrein beschikbaar waren, en ook de uitgebreide cocktailbar stond tot dienst van wie wat verkoeling zocht.

Of het festival volgend jaar opnieuw zal doorgaan, is tot op heden nog niet geweten. Het staat in elk geval buiten kijf dat de enthousiaste festivalgangers van zaterdag hopen op een derde editie. Als die ook de derde keer gesteund wordt door een uitstekende organisatie, dan belooft het nog grootser, indrukwekkender en beter te worden.

(YP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier