Volksvermaak in Dadizele stelt toneelvoorstellingen met jaar uit, toch zijn ze hoopvol

Voorzitter Stefan Cardoen verwelkomt Annelies Naert in het bestuur. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Het bestuur van Volksvermaak heeft besloten om de voorstellingen van ‘Camping Kunst en Kitsch’ af te gelasten en ze met een jaar uit te stellen. “We zullen er alles aan doen om de schwung in de vereniging te houden, maar veiligheid gaat boven alles”, aldus voorzitter Stefan Cardoen.

Ieder jaar brengt toneel- en cultuurvereniging Volksvermaak Dadizele een reeks voorstellingen op de planken in den Ommeganck. Dit jaar werd gekozen voor het stuk ‘Camping Kunst en Kitsch’. “Door de alom gekende coronaperikelen hebben we met het bestuur beslist om de voorstellingen te annuleren en ze uit te stellen naar volgend jaar. We willen het niet op ons geweten hebben dat er besmettingen ontstaan door onze repetities”, aldus Stefan Cardoen, voorzitter van de vereniging. Naast de repetities zijn ook alle andere activiteiten van Volksvermaak voorlopig afgelast. Onder andere het bedankingsfeest voor iedereen die hielp bij de voorstellingen van Kuuroord Fontina en de ledenvergadering werden geschrapt.

Geen subsidieaanvraag

Verenigingen kunnen bij het gemeentebestuur aankloppen voor een coronasubsidie. Volksvermaak doet dat niet. “De financiële impact voor ons is minimaal. De voorstellingen van Kuuroord Fontina begin dit jaar konden wel nog doorgaan. Met 1.600 toneelliefhebbers werd dat een succes. Bij ons Comedy Café hebben we slechts twintig personen moeten weigeren gezien de maximumcapaciteit honderdzestig personen was in plaats van honderdtachtig. We zijn ervan overtuigd dat er verenigingen zijn die veel meer financiële schade hebben opgelopen.”

In de voetsporen

Ondertussen valt er bij Volksvermaak ook nog goed nieuws te rapen. Met Annelies Naert heeft de vereniging een nieuw bestuurslid. Annelies is de dochter van Jan Naert die zelf jarenlang meegespeeld en geregisseerd heeft. Jan leidt nu de leesploeg in goede banen en herschrijft stukken waar nodig.

“Jan is voor onze vereniging een rots in de branding en dat zal Annelies ongetwijfeld ook zijn”, aldus Stefan. Het bestuur is momenteel ook volop op zoek welke andere activiteiten er in de toekomst georganiseerd kunnen worden. “We zullen er alles aan doen om de schwung in de verenging te houden, maar veiligheid gaat boven alles. Dat hoeft al lange tijd geen uitleg meer.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier