Vandaag opende het populaire openluchtzwembad van Izegem voor het eerst de deuren onder het zomerregime. Vanaf nu is het olympisch zwembad elke dag geopend en de stad hoopt uiteraard op een zomer vol tropische temperaturen.

De eerste dag verliep rustig. Bij de start om 14 uur schoven een kleine honderd mensen aan en het zwembad vulde zich met mondjesmaat. "De temperaturen waren net niet hoog genoeg om een volkstoeloop te genereren", stelt sportfunctionaris Francis Kerckhof. "Maar dat zal de volgende dagen wél het geval zijn. We zijn sowieso erg blij dat we er weer helemaal kunnen in vliegen."

Vorige zomer had het openluchtzwembad wat problemen met bezoekers met minder goeie bedoelingen. Dat zal dit jaar niet zo zijn, benadrukt Francis. "De pijnpunten hebben we weggewerkt. Op erg warme dagen zakken zo'n 2.000 zonnekloppers naar het zwembad af en enkelingen gebruikten hier alcohol en softdrugs, hoewel dat uitdrukkelijk verboden is. We voerden grondige controles uit, maar sommigen glipten door de mazen van het net. En dat veroorzaakte wat schermutselingen en spanningen. Dit zorgde bij heel wat bezoekers voor frustraties en dat willen we nu vermijden. Het openluchtzwembad moet de ideale vakantiedag dicht bij huis zijn."

"Vanaf zaterdag zal een externe beveiligingsfirma de zwemtassen controleren en rond het zwembad een oogje in het zeil houden"

De stad investeerde in extra camerabewaking en alle redders staan met elkaar in contact via een intern communicatiesysteem. Vandaag hielden drie agenten van politiezone Riho een oogje in het zeil en vanaf zaterdag is een externe beveiligingsfirma op post. "Zij zullen de tassen controleren en ook op de ligweide en rond het zwembad te zien zijn. Ook met de politie blijven we nauw in contact staan en via duidelijke pancartes zien bezoekers welke badkledij al dan niet toegelaten is. Burkini's, ondergoed en shorts tot onder de knieën zijn niet toegelaten."

Op de zwembadkade zelf mogen nu ook geen handdoeken meer gelegd worden. "Zo behouden onze redders het overzicht. Vandaag was het perfecte startschot van de zomer. We hopen op een topzomer en ons openluchtzwembad moet voor iedereen een bron van plezier vormen."

© Frank Meurisse
Vandaag opende het populaire openluchtzwembad van Izegem voor het eerst de deuren onder het zomerregime. Vanaf nu is het olympisch zwembad elke dag geopend en de stad hoopt uiteraard op een zomer vol tropische temperaturen. De eerste dag verliep rustig. Bij de start om 14 uur schoven een kleine honderd mensen aan en het zwembad vulde zich met mondjesmaat. "De temperaturen waren net niet hoog genoeg om een volkstoeloop te genereren", stelt sportfunctionaris Francis Kerckhof. "Maar dat zal de volgende dagen wél het geval zijn. We zijn sowieso erg blij dat we er weer helemaal kunnen in vliegen."Vorige zomer had het openluchtzwembad wat problemen met bezoekers met minder goeie bedoelingen. Dat zal dit jaar niet zo zijn, benadrukt Francis. "De pijnpunten hebben we weggewerkt. Op erg warme dagen zakken zo'n 2.000 zonnekloppers naar het zwembad af en enkelingen gebruikten hier alcohol en softdrugs, hoewel dat uitdrukkelijk verboden is. We voerden grondige controles uit, maar sommigen glipten door de mazen van het net. En dat veroorzaakte wat schermutselingen en spanningen. Dit zorgde bij heel wat bezoekers voor frustraties en dat willen we nu vermijden. Het openluchtzwembad moet de ideale vakantiedag dicht bij huis zijn."De stad investeerde in extra camerabewaking en alle redders staan met elkaar in contact via een intern communicatiesysteem. Vandaag hielden drie agenten van politiezone Riho een oogje in het zeil en vanaf zaterdag is een externe beveiligingsfirma op post. "Zij zullen de tassen controleren en ook op de ligweide en rond het zwembad te zien zijn. Ook met de politie blijven we nauw in contact staan en via duidelijke pancartes zien bezoekers welke badkledij al dan niet toegelaten is. Burkini's, ondergoed en shorts tot onder de knieën zijn niet toegelaten."Op de zwembadkade zelf mogen nu ook geen handdoeken meer gelegd worden. "Zo behouden onze redders het overzicht. Vandaag was het perfecte startschot van de zomer. We hopen op een topzomer en ons openluchtzwembad moet voor iedereen een bron van plezier vormen."