Volksfiguur Raf Muylle uit Ichtegem viert 80ste verjaardag

© foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Raf Muylle uit de Koekelarestraat vierde op 5 januari zijn 80ste verjaardag.

Raf is geboren in Ichtegem en getrouwd met Lieve Vancraeynest. Het echtpaar heeft drie kinderen, Filip, Benedicte en Toon, en een kleinkind Mano.

Raf is een bekende figuur in Ichtegem, niet alleen door zijn zin voor humor, maar vooral voor zijn niet aflatende inzet voor de gemeenschap. Hij kreeg er twee jaar geleden de seniorenprijs van de gemeente voor en kreeg na 18 jaar dienst de titel van eregemeenteraadslid.

“De mensen zeggen dat 80 jaar oud is, maar ik voel me nog lang niet versleten”, begint Raf. “Ik merk wel dat ik af en toe namen begin te vergeten.”

“Ik zat en zit inderdaad nog altijd in heel wat verenigingen. Zo ben ik nog lid van het wijkcomité van de Pinne en ben zwerfvuilpeter van de Brouwerijstraat. Verder ben ik actief wandelaar en lid van de wielertoeristenclub WTC Blijf Jong. Al vele jaren ben ik lid van de seniorenraad, maar zat ook in de cultuur- en milieuraad.”

“Ik heb ook altijd graag gereisd en dan was dat altijd om dingen te ontdekken of te bezoeken. Tientallen landen hebben Lieve en ik bezocht en van elk land hebben we een klein aandenken mee.”

Actief bestuurslid

“Al meer dan 30 jaar ben ik ook een heel goede vriend van de sint en ook nog actief bestuurslid van de Gezinsbond en van de Okra. Ik heb altijd graag mensen geholpen, het gaf me veel voldoening. Hopelijk kan ik dat nog vele jaren blijven doen.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier