Volksdansfeest ter ere van overleden Reinert Rosseel in Moorslede

Chiro Mozaïek Moorslede organiseert op zaterdag 6 april voor de tweede keer een volksdansavond ter ere van leider Reinert Rosseel die eind 2017 aan kanker overleed. Op de foto zie je de leidingsploeg met rechtstaand Margo Vuylsteke, Ine Vanderhaeghe, Klaas Libeer, Lars Houthoofd, Louis Vanpeteghem, Aaron D'Hooghe, Roel Houthoofd, Leen Vanderhaeghe,Kaat Vanderhaeghe, Jonas Vanderhaeghe. Zittend: Anke Vandendriessche, Leonie Vanpeteghem, Anneleen Lannoy en Lien Vandendriessche. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zaterdag 6 april organiseert Chiro Mozaïek Moorslede voor de tweede keer een volksdansavond ter ere van de overleden leider Reinert Rosseel. Hij overleed als gevolg van een sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. De opbrengst van het evenement gaat naar de vzw Reinerts Licht.

Eind 2017 belandde de Moorsleedse Chiro Mozaïek en de Slypse gemeenschap in een diepe rouw toen Reinert Rosseel op negentienjarige leeftijd overleed na een gevecht tegen kanker.

Tijdens het laatste jaar aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen, waar hij Latijn-Wiskunde volgde, werd Reinert ziek. De diagnose luidde sarcoom, een zeldzame vorm van kanker. Hoewel hij ziek was en zware chemokuren te verwerken kreeg, probeerde Reinert op zondagmiddag nog zoveel mogelijk naar de Chiro te gaan. Daar was hij als leider een heel graag geziene gast.

“Reinert was een heel enthousiaste en creatieve Chiroleider. Je kon altijd op hem rekenen. Ook toen hij erg ziek was, deed hij toch nog zijn best om vanuit zijn ziektebed een steentje bij te dragen voor de Chiro. Hij zette zich altijd honderd procent in voor onze Chiro”, vertelt Leonie Vanpeteghem die niets dan goede woorden over heeft voor haar Chirovriend.

Bedankingsmoment

Chiro Mozaïek besliste vorig jaar voor het eerst iets te organiseren ter ere van Reinert. Dat werd een volksdansfeest in het teken van Harry Potter, het personage waarvan hun Chirovriend zo’n fans was.

“Reinert was een grote fan van volksdansen. In april 2017 organiseerden we met de Chiro al een eerste volkdansavond. Daar heeft hij toen heel veel aan meegeholpen. Omdat we wisten dat hij er toen immens van genoten had, organiseerden we vorig jaar voor het eerst een volksdansavond ter ere van hem.”

“Met dit evenement tonen we graag aan iedereen dat we Reinert verder in ons hart dragen en dat we nog steeds aan hem denken. De volksdansavond is een moment waarop we hem nog eens extra willen bedanken voor alles wat hij voor ons deed in de Chiro.”

Op zaterdagavond 6 april vindt de volksdansavond plaats in het jeugdcentrum de Vierlink waar ook het lokaal van de Chiro is. Vanaf 18 uur zal er gedanst worden of kan je er genieten van een gezellige babbel bij een drankje.

De volksdansavond is een moment waarop we hem nog eens extra willen bedanken voor alles wat hij voor ons deed in de Chiro

Het thema van de volksdansavond is dit jaar De Leeuwenkoning. “De opbrengst van ons evenement gaat naar de vzw Reinerts Licht, het fonds dat opgericht werd door de familie van Reinert om het sarcoomonderzoek te ondersteunen.”

musical The Lion King

Het gezin van Reinert vindt de organisatie van de volksdansavond een fantastisch gebaar van de Chiro. “Tijdens de ziekteperiode van Reinert zijn we met het hele gezin naar de musical van de Lion King gaan kijken. Ook tijdens de uitvaartplechtigheid werd er muziek uit die musical gebruikt. Het thema is dus heel toepasselijk. We willen de Chiroleden graag bedanken dat ze dit thema gekozen hebben”, vertelt Goedele Van Eeghem, de mama van Reinert.

De zussen en de ouders van Reinert zullen ook tijdens het evenement aanwezig zijn. In september 2018 organiseerden ze zelf een festival om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte die Reinert had.

“Dit jaar zal er geen dergelijk groot festival zijn”, vertelt Goedele nog.

“We proberen wel via kleine projectjes nog geld in te zamelen voor het onderzoek. Zo wordt er een vervolg gebreid aan de truienverkoop die al een groot succes werd.”

Info over de volksdansavond: zie Facebookpagina Chiro Mozaïek Moorslede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier