Volgende week dinsdag afscheid van Maxim (22), woensdag uitvaart van Arthur (21)

Maxim Vaernewyck en Arthur Deconinck stierven in hun slaap op de parking van voetbalclub Stuttgart. © belga/facebook
Olaf Verhaeghe

Begin volgende week nemen familie en vrienden afscheid van de twee twintigers die vorig weekend het leven lieten op een Duitse parking. Maxim Vaernewyck (22) en Arthur Deconinck (21) stierven aan vergiftiging nadat een benzinetank in hun koffer lekte.

Maxim en Arthur, twee vrienden uit Aalbeke en Moorsele, waren op de terugweg van hun roadtrip naar Tsjechië toen ze vorig weekend halt hielden op de parking van het stadion van VfB Stuttgart, een Duitse tweedeklasser. Ze besloten daar in hun auto te overnachten, vooraleer ze hun weg voortzetten naar huis. Donderdagavond had Maxim nog een sms’je gestuurd naar zijn moeder, maar de twee reisgenoten kwamen niet meer terug naar België.

Een parkeerwachter had de auto met daarin twee slapende jongemannen gezien, maar had zich verder geen vragen gesteld. Toen hij zondagavond echter terugkwam, stond de wagen er nog en lagen de twee schijnbaar nog altijd te slapen. Daarop sloeg de man paniek. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. Maxim en Arthur raakten in hun slaap bevangen door giftige benzinedampen afkomstig van een lekkende jerrycan in hun koffer.

Aparte uitvaart

Volgende dinsdag, 3 september wordt in het Kortrijkse crematorium Uitzicht om 11.30 uur afscheid genomen van de 22-jarige Maxim Vaernewyck. Een dag later, op woensdag 4 september, is er de uitvaart van zijn boezemvriend Arthur Deconinck. Die vindt plaats om 10.30 uur in de aula van Uitvaartzorg Serrus in Sint-Eloois-Winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier