Volgend weekend kermis in Langemark

Op de foto zien we de leden van het kermiscomité met: José Rondelez, Kurt Kuyle, schepen Marleen Soete, Betty Vandromme, Brecht Bogaert, Dominique Vanpeteghem, Koen Verdru, Bjorn Ghyselen, Dominiek Verkinderen en Doris Dereyne. (Foto RB)
Redactie KW

Tijdens het weekend van 20, 21 en 22 september is er de jaarlijkse kermis. Het kermiscomité zorgde voor een goedgevuld programma.

“Zes jaar geleden werd ik verantwoordelijke schepen van feestelijkheden, daaronder vielen ook de kermissen”, zegt schepen Marleen Soete. “Langemark had geen kermiscomité, er waren wel enkele privé-initiatieven zoals de avondmarkt, organisaties van cafés, streekbierenavonden. Toch ontbraken er zaken die door een kermiscomité georganiseerd waren.”

“Na een summiere start – een verkleedstoet en wielercriterium – organiseerden we in 2013 een etentje op zondag in de Gilde en kwam er in 2014 kindergrime bij de verkleedstoet. In 2015 haakte TC Come Back aan en kwam er een feesttent op de parking van de tennisclub met een eerste optreden op vrijdagavond van Sharita. Ons programma bleef – net als de tent – groeien. Zo werden we naar de Kasteelstraat gedwongen, dit keer met een succesvol optreden van Rudi en Alex. Later werd het de Zwijnemarkt met een kermisworp vanuit het kasteel. Ook het Bakelandtcomité sprong bij, wat ons sterker uit de hoek liet komen op organisatorisch vlak. De Gezinsbond tekent al twee jaar voor een extra kindvriendelijke zondagnamiddag. Via de gemeentelijke sportdienst verzorgen wij de bar na de kermisduatlon. Niet enkel het aantal activiteiten groeit, maar ook ons kermiscomité dat van zeven naar acht personen ging. Het comité bestaat nu uit Doris Dereyne, Franky Vanthorre, Dominique Vanpeteghem, Bjorn Ghyselen, Kurt Kuyle, Brecht Bogaert, Aaron De Naer en mezelf. Dan zijn er nog het pak vrijwilligers die helpen met het opzetten en afbreken van de tent”, aldus nog Marleen.

Vuurwerk aan de vijver

”Dit jaar starten we op vrijdag 20 september om 18 uur met een leuke verkleedstoet voor de schoolkinderen tot 12 jaar. Na de stoet is er kermisworp aan het kasteel. Er is ook een kleurwedstrijd. Vanaf 19.15 uur staan Dansschool Dance Space en de Mini Maxi band onder de spots. De Mini Maxi Band speelt meer dan drie uur. Verder hebben we nog loungebar De Carrousel waar men een lekker aperitief of streekbiertje kan proeven. Om 20.30 uur is er vuurwerk aan de vijver. De rest van ons programma presenteren we volgende week”, besluit schepen Marleen Soete. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier