Volg de K-borden en kraak de SASK-code in het stadscentrum van Roeselare

Bo en Fleur Maertens wandelden de SASK-zoektocht samen met hun ouders Wouter en Marjan en hond Olie.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bo en Fleur Maertens wandelden de SASK-zoektocht samen met hun ouders Wouter en Marjan en hond Olie.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) kan geen opendeurdag organiseren en kiest dit jaar voor een veilige buitendeuractiviteit. In het centrum zie je overal opvallende K-borden. Ze vormen een vijf kilometer lange kunstvolle zoektocht. Bo en Fleur probeerden de wandeling uit.

De tweeling Bo en Fleur Maertens, beiden twaalf jaar, volgen beeldende vorming bij meester Kris Vercruysse in de SASK. “We hebben al een eerste stuk van de vijf kilometer lange tocht gemaakt. Het is handig dat je de zoektocht kan onderbreken om ze later verder te zetten.”

“De tocht start en eindigt bij het wielermuseum KOERS. Met een plannetje in de hand trek je vervolgens het stadscentrum in. Daar moet je de borden met de grote letter K van Kunst volgen. Die hangen aan palen of je vindt ze in etalages van winkels. Op elk bord staat een QR-code die je moet scannen met je smartphone en dan ontdek je wat er achter zit. Dat is meestal een weetje over de geschiedenis van onze academie.”

prijzen winnen

“Er is ook een formulier waarop foto’s van kunstwerken staan die je tijdens de wandeling tegen komt. Op elke foto staat een letter en die vormen samen een code. Die moet je invullen op de website van de SASK. We hopen alle twee op een mooie prijs”, aldus nog Fleur en Bo.

De zoektocht van SASK kan door iedereen worden gewandeld. Het inschrijvingsformulier kan men downloaden van de website van de academie of afhalen in museum KOERS op het Polenplein. Dat is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. De SASK-zoektocht loopt nog tot 24 april. (BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier