Vogelverkoopbeurs bij De Kransmerel uit Middelkerke

Aan de kust is De Kransmerel uit Middelkerke, opgericht in 1953, nog de enige bestaande vogelvereniging.

Zondag 19 januari organiseert De Kransmerel een vogelverkoopbeurs. (foto LC)

“Over de hele kustlijn van De Panne tot in Knokke zijn wij nog de enige vereniging die jaarlijks een vogeltentoonstelling en een vogelverkoop organiseert“, zegt Kristof Devoldere, secretaris van de Kransmerel. Mede door het feit dat er nog maar weinig clubs zijn en door de goeie werking van het bestuur bloeit De Kransmerel als geen ander.

“Wij hebben nu zo’n 70-tal leden uit de hele regio”, geeft Kristof Devoldere mee. “Dat zorgt ervoor dat we na zoveel jaren nog steeds verder kunnen werken en de energie vinden om ieder jaar een tentoonstelling (dit jaar in oktober, red.) te organiseren.”

Verkoopbeurs

Op zondag 19 januari is er een tussendoortje voor de vereniging, want dan is er een vogelverkoopbeurs, weliswaar niet te vergelijken met de grote tentoonstelling waar kwekers uit de hele regio zo’n 450 vogels tentoonstellen.

Wij verwachten een 15-tal verkopers met hun siervogels. Dat gaat van kanaries over goud- en distelvinken tot parkieten”, zegt Kristof. “De tentoonstelling vindt plaats in De Stille Meers in de Sluisvaartstraat 19 in Middelkerke en loopt van 7 tot 11 uur. De toegang is gratis en het is een ideale gelegenheid om eens kennis te maken met deze hobby.”

De vereniging lanceert meteen ook een oproep naar jongeren toe om eens een kijkje te komen nemen. “Te weinig jongeren weten hoe mooi deze hobby kan zijn“, zegt Kristof. “Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden voor de jonge gasten dat ze nog maar weinig tijd hebben voor deze hobby. Onze leden zijn of naderen allemaal de middelbare leeftijd of zijn zelfs ouder. Trouwens, iedereen die eens wil kennis maken met onze vereniging is welkom op 19 januari”, aldus Kristof, die zelf al jaren bezig is met vogels. “Ik ben iedere dag zeker een uur met mijn vogels bezig en in het weekend is dat het dubbele. Als je vogels hebt, moet je er ook voor zorgen en het kweken en het proper houden van de vogelverblijven vraagt nogal wat tijd. Ik blijf er echter bij dat het een prachtige hobby is.”

Het bestuur

Julien Prinsier is waarnemend voorzitter van De Kransmerel, Kristof Devoldere is secretaris en ringverantwoordelijke, Geert Debeuckelaere is penningmeester en materiaalverantwoordelijke, Ria Dhoedt is de enige dame in het bestuur. Marco Durand is bestuurslid en verantwoordelijke voor de beurzen. (PB)

Info over De Kransmerel: Kristof Devoldere, 0479 70 03 35.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.