Donderdag werden de officiële richtlijnen voor de Opvangcentra voor Wilde Dieren in Vlaanderen al de wereld ingestuurd door het Agentschap voor Natuur en Bos onder de noemer 'Vlaanderen laat wilde dieren niet in de steek'. "Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Oostende blijft open", zegt directeur Claude Velter. Voor mensen die een dier in nood wensen binnen te brengen blijven we dus bereikbaar. We vragen wel aan de bezoekers van het opvangcentrum om in het sas de handen te ontsmetten met de aanwezige ontsmettingsgel alvorens ze zich binnen te begeven. De vinder van het dier kan het dier dan vervolgens in een van de boxen plaatsen. Hun kartonnen doos dienen ze zelf wel terug mee te nemen. Via invulformulieren kunnen de vinders hun gegevens achterlaten en uiteraard ook die van het dier. De vinders worden nadien op de hoogte gehouden via mail over het eindresultaat van het dier."

"Begeleide rondleidingen, vormen voor ons opvangcentrum een belangrijk deel van inkomsten", gaat de directeur verder. "Daarnaast verkopen we gadgets in onze groene Winkel. Die vallen nu allemaal weg en dat terwijl we voor de drukste periode van het jaar staan. Het broedseizoen zit er namelijk aan te komen. Daardoor lopen de uitgaven voor de aankoop van voeding en medicatie hoog op."

Het Vogelopvangcentrum rekent op de Vlaming om hen door de moeilijke tijd waarin we momenteel leven te helpen. Voor een jaar lidmaatschap betaal je 7,5 euro. Wie een gift wil doen kan dat doen door storting op rekeningnummer BE12 9791 6853 6592. Daarnaast wijst men ook door naar hun webshop www.vogelopvangcentrum.be/winkel.

Eind februari ving het opvangcentrum nog verschillende met olie vervuilde zeevogels op. "De voorbije weken werden zeven Futen, drie Zeekoeten en twee Zwarte zee-eenden vrijgelaten nadat ze herstelden in ons opvangcentrum. Momenteel worden de eerste baby Haasjes, een Buizerd, een Sperwer en een Tornvalk verzorgd", aldus Velter.

Donderdag werden de officiële richtlijnen voor de Opvangcentra voor Wilde Dieren in Vlaanderen al de wereld ingestuurd door het Agentschap voor Natuur en Bos onder de noemer 'Vlaanderen laat wilde dieren niet in de steek'. "Het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren in Oostende blijft open", zegt directeur Claude Velter. Voor mensen die een dier in nood wensen binnen te brengen blijven we dus bereikbaar. We vragen wel aan de bezoekers van het opvangcentrum om in het sas de handen te ontsmetten met de aanwezige ontsmettingsgel alvorens ze zich binnen te begeven. De vinder van het dier kan het dier dan vervolgens in een van de boxen plaatsen. Hun kartonnen doos dienen ze zelf wel terug mee te nemen. Via invulformulieren kunnen de vinders hun gegevens achterlaten en uiteraard ook die van het dier. De vinders worden nadien op de hoogte gehouden via mail over het eindresultaat van het dier.""Begeleide rondleidingen, vormen voor ons opvangcentrum een belangrijk deel van inkomsten", gaat de directeur verder. "Daarnaast verkopen we gadgets in onze groene Winkel. Die vallen nu allemaal weg en dat terwijl we voor de drukste periode van het jaar staan. Het broedseizoen zit er namelijk aan te komen. Daardoor lopen de uitgaven voor de aankoop van voeding en medicatie hoog op."Het Vogelopvangcentrum rekent op de Vlaming om hen door de moeilijke tijd waarin we momenteel leven te helpen. Voor een jaar lidmaatschap betaal je 7,5 euro. Wie een gift wil doen kan dat doen door storting op rekeningnummer BE12 9791 6853 6592. Daarnaast wijst men ook door naar hun webshop www.vogelopvangcentrum.be/winkel.Eind februari ving het opvangcentrum nog verschillende met olie vervuilde zeevogels op. "De voorbije weken werden zeven Futen, drie Zeekoeten en twee Zwarte zee-eenden vrijgelaten nadat ze herstelden in ons opvangcentrum. Momenteel worden de eerste baby Haasjes, een Buizerd, een Sperwer en een Tornvalk verzorgd", aldus Velter.