Vogelopvangcentrum Oostende vangt wilde eenden op die met stookolie besmeurd raakten tijdens overstromingen

© VOC Oostende
Redactie KW

De zware overstromingen aan de andere kant van de taalgrens eisen een hoge tol in mensen- en dierenlevens. Drie wilde eenden die met stookolie besmeurd geraakten, hadden geluk. Zij worden nu verzorgd in het vogelopvangcentrum (VOC) van Oostende.

Drie wilde eenden die bij de overstromingen in Wallonië in stookolie zijn terechtgekomen, werden door het opvangcentrum van Theux (Creaves Le Martinet ) vandaag naar Oostende overgebracht. Dat laat het VOC zelf weten op sociale media.

Specialisatie

“De eenden zijn volledig besmeurd met olie en hebben hierdoor op verschillende plaatsen ernstige brandwonden op hun huid. Het opvangcentrum in Theux heeft niet de nodige kennis en infrastructuur voor de correcte behandeling van olievogels en nam direct met ons contact op”, klinkt het.

© VOC Oostende

“Na de nodige stabilisatie zullen de vogels een heel secure wasbeurt krijgen en verder herstellen op een zwembad. Olievogels behandelen is immers een hele specialisatie die enkel succesvol kan zijn bij de juiste aanpak.”

(KVC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten