Voettocht met ezel om oorlogsherinnering levendig te houden

De Fransman Marc Charlier (65) samen met zijn ezel Lucky. © KVCL
Redactie KW

De Fransman Marc Charlier (65) doorkruist momenteel samen met zijn ezel Lucky de Westhoek. Hij wil op die manier de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levendig houden.

Misschien kwam u hem de voorbije dagen ook tegen, de zonderlinge soldaat met zijn ezel. Het duo is al een tijdje samen op pad. Marc Charlier, want zo heet de man, startte zijn tocht namelijk al op 2 mei in Franse Mirande in het departement Gers. Ondertussen heeft hij er samen met zijn ezel Lucky al ruim 1.000 kilometer opzitten.

Donderdag trok hij van Pollinkhove naar Ieper. Terwijl Lucky af en toe een wortel krijgt toegestopt, geniet Charlier van een sigaretje. “Ik vind het mijn plicht om de herinnering aan de Grote Oorlog levendig te houden“, vertelt Marc Charlier. “Ik doorkruiste Frankrijk van zuid naar noord. Op mijn tocht bezoek ik alle historische sites uit de Eerste Wereldoorlog.”

In Ieper bracht hij hulde aan de Belgische soldaten. Vrijdag zet de sympathieke man, gekleed in een origineel uniform van het 88ste regiment infanteristen van het Franse leger, zijn tocht verder terug richting Frankrijk om nog enkele plaatsen te bezoeken waar zwaar werd gevochten. “Onder meer Verdun staat nog op mijn lijstje“, zegt hij. Het einde van zijn avontuur is dus nog niet meteen in zicht.

(KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.