Voetganger overlijdt na aanrijding in Markegem

© LSI
Redactie KW

In Markegem (Dentergem) is maandagnacht een 31-jarige Poolse voetganger uit de buurt om het leven gekomen bij een ongeval.

In een smalle en donkere weg aan de Wakkenstraat werd het slachtoffer rond 2.30 uur aangereden door de bestelwagen van een 62-jarige krantenbezorger uit Dentergem. Wat het slachtoffer daar ‘s nachts te voet deed, is nog onduidelijk. Mogelijk lag de Poolse seizoensarbeider, die amper vierhonderd meter verderop in de Wakkenstraat woont, al op de weg en reed de krantenbezorger er in het donker gewoon over. Een MUG-team snelde nog ter plaatse, maar voor de man kon geen hulp meer baten. Hij laat een partner en een kind na.

Een deskundige is in opdracht van het West-Vlaamse parket aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken. Ook een wetsdokter kwam ter plaatse om bloedafnames te doen en de oorzaak van het overlijden te achterhalen. Er zal ook onderzocht worden of het slachtoffer onder invloed was. De plaats van het gebeuren bleef urenlang afgezet.

Krantenbezorger Roland uit Dentergem is al jaren voor dag en dauw op pad in groot-Dentergem om honderden krantenabonnees van hun dagelijkse leesvoer te voorzien. Hij reed de zijstraat van de Wakkenstraat gewoontegetrouw achterwaarts in om een abonnee te beleveren en daarna makkelijk weer de hoofdweg van de Wakkenstraat te kunnen oprijden. Plots merkte hij op dat hij met iets in aanrijding was gekomen. Toen hij uitstapte, zag hij het slachtoffer liggen en verwittigde meteen de hulpdiensten. Hij was van streek. “Het is erg, heel erg”, reageerde zijn partner. Hun krantenwinkel bleef dinsdag gewoon open. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier