Het sportieve seizoen zit er door de coronamaatregelen voor zowat iedere sportclub op. Verenigingen kijken ondertussen al reeds vooruit en beginnen vroegtijdig met de jaarlijkse schoonmaak. White Star Lauwe vormt hierop geen uitzondering maar toont dat ze, zelfs in deze tijden, een sociale club tot in de wortels zijn. "Dinsdag brachten we een deel van de inhoud van onze kantine naar het OCMW van Menen, zodat het kan dienen voor hen die het hardst van al getroffen worden", horen wij bij sportief manager Stefaan Tanghe.

Kantines zijn the place to be voor, tijdens en na iedere voetbalmatch. De voorraden drank en knabbels zijn dan ook steevast op punt. "Maar die voorraad heeft ook een vervaldatum en omdat alles nu dicht is, zag het er naar uit dat heel wat van onze voorraad in de container terecht zou komen."

Stefaan nam meteen contact met de verantwoordelijke om de zaken praktisch te regelen. "Onze kantinier overliep alles wat nog aanwezig was en we konden inderdaad merken dat sommige producten een vervaldatum in de maand mei hadden. We maakten een lijst en ik contacteerde de rest van het bestuur met het voorstel om die zaken te schenken aan het goede doel. Het idee werd unaniem goedgekeurd en ik contacteerde Meens burgemeester Eddy Lust met de vraag waar we hiervoor best van al terecht konden. Hij stuurde ons meteen door naar het OCMW, waar we afgelopen dinsdag dan ook alles zijn gaan afzetten. Het gaat al snel om 200 sportdrankjes en heel wat versnaperingen zoals chips die op die manier goed gebruikt zullen worden. White Star is een club met een sociale structuur, zelfs wanneer we niet kunnen voetballen."

Het sportieve seizoen zit er door de coronamaatregelen voor zowat iedere sportclub op. Verenigingen kijken ondertussen al reeds vooruit en beginnen vroegtijdig met de jaarlijkse schoonmaak. White Star Lauwe vormt hierop geen uitzondering maar toont dat ze, zelfs in deze tijden, een sociale club tot in de wortels zijn. "Dinsdag brachten we een deel van de inhoud van onze kantine naar het OCMW van Menen, zodat het kan dienen voor hen die het hardst van al getroffen worden", horen wij bij sportief manager Stefaan Tanghe.Kantines zijn the place to be voor, tijdens en na iedere voetbalmatch. De voorraden drank en knabbels zijn dan ook steevast op punt. "Maar die voorraad heeft ook een vervaldatum en omdat alles nu dicht is, zag het er naar uit dat heel wat van onze voorraad in de container terecht zou komen." Stefaan nam meteen contact met de verantwoordelijke om de zaken praktisch te regelen. "Onze kantinier overliep alles wat nog aanwezig was en we konden inderdaad merken dat sommige producten een vervaldatum in de maand mei hadden. We maakten een lijst en ik contacteerde de rest van het bestuur met het voorstel om die zaken te schenken aan het goede doel. Het idee werd unaniem goedgekeurd en ik contacteerde Meens burgemeester Eddy Lust met de vraag waar we hiervoor best van al terecht konden. Hij stuurde ons meteen door naar het OCMW, waar we afgelopen dinsdag dan ook alles zijn gaan afzetten. Het gaat al snel om 200 sportdrankjes en heel wat versnaperingen zoals chips die op die manier goed gebruikt zullen worden. White Star is een club met een sociale structuur, zelfs wanneer we niet kunnen voetballen."