Voetbalbestuurder en Izegemse kinesist Herwig Mulier onverwacht aan de kust overleden

Wouter Vander Stricht

Vrijdag 19 februari is kinesist Herwig Mulier onverwacht in Sint-Idesbald (Koksijde) overleden. De 78-jarige Rumbekenaar groeide op in Emelgem (Izegem) en was daar ook lang bij de voetbalclub verbonden. Later was hij ook nog bestuurder bij SK Wevelgem City en FC Gullegem.

Herwig Mulier verbleef aan de kust toen hij vrijdag na een wandeling plots onwel werd. Er kon geen medische hulp meer baten. Herwig Mulier werd op 12 december 1942 in Izegem. Hij trouwde met Ida de Pontieu en ze vestigden zich in de Bornstraat tegenover Sterrebos in Rumbeke. Het gezin werd verrijkt met drie kinderen: Nicolas (Tonia Diercik, Chanelle (en Felix) en Louison), Peggy (Geert Verschaeve, Pieter-Jan (en Lotte)) en Pieter (Elisabeth Bouckaert, Juliette).

Herwig Mulier had zijn kinepraktijk in de Prinsessestraat in Emelgem, waar zoon Nicolas hem ondertussen opvolgde. Hij was nog altijd actief en verzorgde nog een viertal patiënten per dag.

In voetsporen van vader Roger

Herwig was ook altijd verbonden met het voetbal. Zijn vader Roger was niet enkel een kwarteeuw voorzitter van de Izegemse sportraad, maar ook 15 jaar voorzitter van KFC Izegem. Herwig trad in zijn voetsporen en ging in het bestuur. Zelf was Herwig bestuurder en secretaris bij KFC Izegem. Maar toen de fusiegesprekken met KSV Ingelmunster begin deze eeuw werden gevoerd, zat niet iedereen op dezelfde lijn en verliet hij de club.

Later ging hij bij KSK Wevelgem City (na de fusie met SK Gullegem) aan boord, maar toen FC Gullegem een nieuwe ploeg startte, beleefde hij daar vanop de eerste rij de steile opgang van vierde provinciale naar derde klasse bij de Gullegemnaars. Ook daar had hij ondertussen een stapje terug gezet.

Herwig was ook nog lid van Ambassador Club Izegem.

Gezien de huidige maatregelen wordt afscheid genomen in familiekring.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.