Voetbalambiance tijdens het WK aan de Albertzaal in Ardooie

De initiatiefnemers van 'Futbol Oltegoare' met v.l.n.r. Alexander Gallez van Opcd, Veerle Samyn en Claude Verbeke van den Uil, Charlotte Verbeke van Bockor en Koos Delacluyse van 't Hoekske. (JM - foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

Ter gelegenheid van het WK voetbal dat op donderdag 14 juni start, kan je voor de Rode Duivels komen supporteren op de parking van de Albertzaal. Daar zal een groot scherm opgesteld staan. Vier lokale cafés kregen de toestemming om voetbalambiance te maken, zolang België in de race voor de wereldtitel zit.

Alle Ardooienaren en Koolskampnaren zijn dus welkom om te supporteren voor de Rode Duivels en hen telkens een ronde verder te schreeuwen.

“‘Wij hopen immers om na de voorrondes door te gaan en de volgende rondes te halen. Daarom namen we nu al, positief denkend, een optie om het scherm te laten staan tot en met de finale”, zegt Claude Verbeke, een van de organiserende kroegbazen. “Dat we de grote finale brengen op het scherm is inmiddels ook al beslist. En nu maar hopen de Rode Duivels ook die finale halen.”

Drie wedstrijden

‘Futbol Oltegoare’ wordt georganiseerd door het Bockor Café, café OPCD, Café het Hoekske en het Koolskamps Dorpscafé Den Uil.

Voorlopig zijn er drie wedstrijden gepland: op maandag 18 juni om 17.00 uur, op zaterdag 23 juni om 20 uur en op donderdag 28 juni eveneens om 20 uur. De voetbalsfeer hangt in de lucht op de parking van de Albertzaal vanaf één uur voor het aanvatten van de wedstrijden. Naast de uitgelaten WK sfeer is er een massa aan drank en eten voorzien. En aan muzikale omlijsting zal het ook niet ontbreken. De toegang tot dit evenement is gratis.

“We werken momenteel ook een sportief omlijstingsprogramma uit. Reuzegroot tafelvoetbal behoort tot de mogelijkheden.”

“Dat we de grote finale brengen op scherm is inmiddels ook al beslist”

Heeft men er in dorpscafé Den Uil niet aan gedacht om ook in Koolskamp een scherm te plaatsen, vragen wij ons af?

Claude Verbeke antwoordt: “Wij hebben dit overwogen. Maar de kosten voor een dergelijke investering lopen hoog op en het is organisatorisch een hele klus. Daarom kozen wij er voor om samen te werken met de collega’s uit Ardooie.”

VIP-arrangement

Vanaf nu kan je bij de vier deelnemende cafés een vip-tafel reserveren. Voor 300 euro krijg je een tafel met barstoelen voor tien personen, tapas, vijf flessen cava en vijf flessen rosé wijn en twintig gewone consumpties. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier