“Voetbal kijken voor het goede doel”

We herkennen Patrick Samyn, Ingrid Ruckebusch, Maddy Decroix, Wim Hore, Ellen Debeer, Annebel Vandenbroucke, José Coppens, Severine Mariacourt, Iris Liefooghe, Mark Monbailliu, Dries Crombez, Steven Reynaert en Bert Recour in het EK-dorp op de Vroonhofsite. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
We herkennen Patrick Samyn, Ingrid Ruckebusch, Maddy Decroix, Wim Hore, Ellen Debeer, Annebel Vandenbroucke, José Coppens, Severine Mariacourt, Iris Liefooghe, Mark Monbailliu, Dries Crombez, Steven Reynaert en Bert Recour in het EK-dorp op de Vroonhofsite. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Ook op de Vroonhofsite, op een steenworp van de Grote Markt, wordt het EK voetbal getoond op een groot scherm. De gelegenheidszomerbar wordt opgezet door Marteko vzw, onder de naam Popcorner.be.

“Naast alle matchen van het EK voetbal geven we weer de aftrap voor het culturele leven in de Hoppestad en omstreken”, zegt digitaal agencymanager Mark Monbaliu (43) van Marteko vzw, dat verder bestaat uit Bert Recour (46) van restaurant Pegasus, artistiek coördinator vvan Muziekcentrum Dranouter Steven Reynaert (46) en Dries Crombez (44), directeur van het wzc Proventier.

Reserveren

De gewone toegang is gratis. Er is plaats voor 400 man in bubbels van vier. Daarachter kunnen er nog eens 400 geplaatst worden, bij een aparte bar. Voor de matchen van de Belgen moet je reserveren via de website en kan je via Facebook voor 25 euro een tafel reserveren voor vier personen, tien consumpties inbegrepen.

Voor 125 euro per persoon is er ook de mogelijkheid om een gastronomische maaltijd in restaurant Pegasus te combineren met een voetbalavondje op het Vroonhof . “Onze zomerbar zal elke dag open zijn van 17 tot 23 uur, volgens de geldende coronamaatregelen. Wanneer matchen eerder gespeeld worden, bijvoorbeeld om 15 uur, zullen we natuurlijk ook open zijn, net zoals in het weekend wanneer er soms activiteiten voor de hele dag zijn”, vertelt Mark Monbaliu nog.

Piv Huvluv en Ygor

Er zijn ook al een achttal nevenactiviteiten voorzien, op dagen wanneer er geen voetbal is. Op donderdag 24 juni is er een ambiancenamiddag met accordeonist Rudi Leniere en zangeres Mieke D. Op donderdag 1 juli brengt cabaretier Ygor uit Poperinge zijn collega’s Piv Huvluv en Raf Coppens mee, Bart-Jan Demeulenaere is de Master of Comedy.

De toegang bedraagt 10 euro. Bart Folens brengt een algemene kennisquiz op vrijdag 25 juni. Inschrijven kost 20 euro per tafel. De opbrengst gaat volledig naar de goede doelen. Verder zijn er live optredens met lokale helden zoals de groep Veel Fokkersvreugde (zondag 4 juli om 11 uur) en een algemene rondrit voor alle Poperingse wielertoeristen.

Goede doelen

“Heel wat lokale verenigingen zullen, door hun bardienst, een graantje kunnen meepikken voor hun kassa. Maar voor vier plaatselijke goede doelen is er wat meer voorzien ”, zegt Mark Monbaliu nog. Die goede doelen zijn Buurthuis De Bellewijk, vzw De Walhoeve, Estrade 2 en Thus, een nieuwe vereniging voor mensen die ontslagen zijn als patiënt uit het Heilig Hartziekenhuis in Ieper. µ

“De vzw Marteko wil zich niet beperken tot dit event, maar een permanente werking op poten zetten”, vervolgt Dries Crombez. “Een jeugdhuis voor volwassenen is de ambitie. Poperingenaars met goede ideeën voor een activiteit kunnen steeds een beroep doen op ons om die uit te werken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.