Voedselbedeling Kerit krijgt grote onderscheiding

Voorzitter Jos Desmeth. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht

Vorige vrijdag kreeg De Lage Drempel Kerit die instaat voor de voedselbedeling in de Arnoldusstad, inspectie van FEAD, het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen. Kerit kreeg over de hele lijn grote onderscheiding.

“Samen met het Bijzondere Comité voor de Sociale Dienst, het vroegere OCMW, hebben secretaris Chris Verschinghel en ikzelf de inspectie en doorlichting van FEAD met glans en grote onderscheiding doorstaan”, zegt voorzitter Jos Desmeth met trots.

“Van 9.20 uur tot iets na 11 uur doorlichtte de controleur onze volledige werking en de samenwerking met het BCSD. Onze secretaris Chris heeft met zijn administratie de man overdonderd. Ook de aantallen van de Europese goederen die aan onze klanten werden meegegeven en de stock werden nagezien. En ook dat was dik in orde”, is de voorzitter verheugd.

“We toonden de controleur ook onze bedelings- en stockruimte en maakten hem attent op onze hygiëne en veiligheid. Zijn besluit was dat we zowel op administratie als verdeling een voorbeeld voor wellicht heel België zijn. En dat hebben we ook aan al onze vrijwilligers te danken“, besluit Jos Desmeth.

Enkele weken geleden was er ook controle door de voedselinspectie en ook hier kreeg Kerit grote onderscheiding. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.