Vluchten Oostende-Moskou na vier maanden al opgeschort

Redactie KW

Na amper vier maanden worden de vluchten tussen Oostende en Moskou opgeschort, althans voor de zomermaanden, zo hoopt de Oostendse luchthaven.

Luchtvaartmaatschappij Pobeda deelde de beslissing donderdagavond officieel mee aan de luchthavendirectie. Vanaf 29 juni vliegt Pobeda niet meer tussen Oostende en Moskou. “Diverse redenen liggen aan de basis van deze hopelijk tijdelijke maatregel”, zegt de luchthaven.

“Ondanks het feit dat Pobeda met deze nieuwe route direct goed scoorde bij het zowel Russische als Vlaams publiek, wisten we al bij aanvang dat de frequentie tijdens de zomer wellicht zou dalen omdat citytrips nu eenmaal niet populair zijn tijdens de zomermaanden en men meer de zonnige oorden gaat opzoeken. “

“De magere verkoopcijfers voor deze zomer en het feit dat men bij Pobeda alsmaar meer overtuigd is van het feit dat deze route beter geschikt is tijdens de herfst en de lente, veranderen de koers van Pobeda. Na een erg succesvolle start, met telkens sterke bezettingsgraad per vlucht, komt deze opschorting als een verrassing”, aldus nog de Oostendse luchthaven.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier