https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Vluchtelingen op rubberboot’ blijkt entourage van zwemster Marieke Blomme tijdens recordpoging: reddingsactie afgeblazen

© (Foto Kurt)
Redactie KW

Dat Marieke Blomme (40) op woensdag de volledige Belgische kustlijn probeert af te zwemmen in amper 18 uur, dat was sommigen blijkbaar ontgaan. Bij noodcentrale 112 liep woensdagmorgen rond 7.30 uur namelijk een verontrustende oproep binnen. Een getuige zag zeven personen op een zodiac voor de kust van De Panne, mogelijk vluchtelingen.

“De noodcentrale had inmiddels al de brandweer uitgestuurd, die zich ter plaatse begaf. Ook wij werden ingelicht om een reddingsactie op zee op te starten”, vertelt Dries Boodts van het MRCC (Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum).

“We hadden al vermoedens dat het om zwemster Marieke Blomme en haar entourage ging, maar moesten toch nog dubbelchecken. Verschillende reddingsdiensten werden op stand-by gezet, om het zekere voor het onzekere te nemen. Uiteindelijk is de actie meteen afgeblazen toen we bevestiging kregen. Het bleek inderdaad om het begeleidingsbootje van de zwemster te gaan. Dat kon de inmiddels aangekomen brandweer ook zien. De reddingsdiensten zijn uiteindelijk niet ter plaatse geweest”, aldus Boodts.

Op 10 augustus kreeg het MRCC al een gelijkaardige nodeloze oproep te verwerken in De Panne. Toen werden enkele spelende tieners op een rubberboot aanzien als vluchtelingen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten