Vluchtelinge uit zee gered dankzij Roeselaarse brandweerman

De drenkelinge werd met behulp van een reddingsboei uit het water gehaald. © GF
Philippe Verhaest

Tijdens hun vakantie op het Griekse eiland Rhodos merkten Lieven Feys en enkele vrienden een drenkelinge op in volle zee. Dankzij hun toedoen kon de vermoedelijk Syrische vrouw uit het water gered worden.

Lieven Feys (45) genoot van 9 tot 16 augustus van een welverdiende vakantie op Rhodos, samen met zijn vriendin Stephanie Tyroux en Anthony Cardinael en zijn zoontje Quincy. “Tijdens een toeristisch boottochtje naar het eilandje Symi was Anthony wat foto’s met zijn telelens aan het nemen”, aldus Lieven. “Plots merkte hij in de verte – en in volle zee – een zwarte schim op. Door dichter in te zoomen, ontdekten we dat het om een drenkelinge ging.”

Lieven en co verwittigden meteen de schipper, die koers zette richting de drenkelinge. “Eens we wat dichterbij waren, toeterde de kapitein, waarop de vrouw om hulp begon te roepen. De bemanning wierp meteen een reddingsboei uit en haalde zo de vrouw aan boord.”

Toen de vrouw gered werd, brak er spontaan een applaus los op de plezierboot. “Iedereen leefde mee met haar en was blij dat ze gered werd. Ik wil wel benadrukken dat niet ík haar gered heb. Onze groep heeft de vrouw opgemerkt, maar het was de bemanning die haar uit het water heeft gehaald. Maar het is inderdaad perfect mogelijk dat de vrouw het niet zou gehaald hebben, mochten we haar niet zien drijven hebben.”

Leer hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Lieven Feys en Stephanie Tyroux.
Lieven Feys en Stephanie Tyroux.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier