Vlottentocht aan laatste editie toe in Zwevegem

Redactie KW

Traditioneel wordt begin mei de Vlottentocht georganiseerd. Op vrijdag 1 mei is dit voor de dertigste en meteen ook de laatste keer.

Een dertigtal jaar terug wilde Jeugdhuis De Harp wat meer animo brengen door het organiseren van een vlottentocht op het kanaal Bossuit-Kortrijk. Het werd meteen een succes en men kende talloze succesvolle edities.

De jongste jaren was de vlottentocht duidelijk over zijn succes heen. Dit gegeven speelde mee om er na dit jaar mee op te houden. “We zien inderdaad dat het concept Vlottentocht misschien wel wat voorbij gestreefd is. Anderzijds is het haast onmogelijk geworden om het verkeer op het kanaal een ganse namiddag te stremmen.”, vertelt ons jeugdcentrumcoördinator Wannes Bouckenooghe.

Volgens Wannes is het echter niet zo dat men de handdoek volledig in de ring gooit. “We stoppen met de vlottentocht, maar het is wel de bedoeling om voor volgende jaren een alternatief te zoeken die minstens even groot als spectaculair moet worden.”

De laatste Vlottentocht is op vrijdag 1 mei met start om 14 uur aan OC De Brug. “Het thema dit jaar is ‘Foute fitness’. Daarbij denken we dan aan de fluo-gekleurde sportpakjes, de zweetbandjes en noem maar op. We hopen dat de deelnemers voor deze laatste editie extra creatief zullen zijn.”

De Vlottentochtgeschiedenis wordt afgesloten met de al even klassiek geworden Vlottenrock.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier