Nu gaan de onderzoekers gericht op zoek naar harde bewijzen voor de aanwezigheid van een prehistorische nederzetting. Er was al lang een vermoeden dat de vlakte ooit een thuis was voor duizenden mensen. Verschillende vissers hebben al vondsten gedaan in hun netten die de theorie bevestigen.

Na het onderzoek in mei aan boord van onderzoeksschip Belgica blijkt dat de aanwezigheid van een prehistorische nederzetting waarschijnlijk is. Nu zal het VLIZ zich focussen op gericht onderzoek naar bewijzen voor de aanwezigheid van prehistorische mensen in het diepere en meer afgelegen deel van de Noordzee.

(BELGA)

Nu gaan de onderzoekers gericht op zoek naar harde bewijzen voor de aanwezigheid van een prehistorische nederzetting. Er was al lang een vermoeden dat de vlakte ooit een thuis was voor duizenden mensen. Verschillende vissers hebben al vondsten gedaan in hun netten die de theorie bevestigen. Na het onderzoek in mei aan boord van onderzoeksschip Belgica blijkt dat de aanwezigheid van een prehistorische nederzetting waarschijnlijk is. Nu zal het VLIZ zich focussen op gericht onderzoek naar bewijzen voor de aanwezigheid van prehistorische mensen in het diepere en meer afgelegen deel van de Noordzee. (BELGA)