Onder de naam InnovOcean Campus zullen het VLIZ haar projectpartners en de Oostendse vestiging van het ILVO op de Oosteroever een nieuw gemeenschappelijk complex betrekken. Beide Vlaamse instituten in Oostende kampten met huisvestingsproblemen.

Het VLIZ is momenteel gehuisvest in de gebouwen van de Vismijn die een herbestemming krijgt. De mariene wetenschapsafdeling van ILVO werd in zijn gebouwen uit de jaren 70 in de Ankerstraat geconfronteerd met hoge energiefacturen, slijtage, vocht en onveilige werkomstandigheden.

De gemeenschappelijke nieuwbouw komt op een braakliggend terrein naast het huidige ILVO visserij-onderzoeksgebouw. Op de InnovOcean Campus komen onder andere kantoren, een congrescentrum, een zeebibliotheek, fysico-chemische laboratoria, laboratoria voor aquacultuur en een atelierruimte.

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid is van belang. De campus is een compact BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal). Ook andere aspecten van duurzaam bouwen zoals onderhoudsarme en gezonde materialen, water(her)gebruik, integrale toegankelijkheid, daglicht en akoestisch comfort worden in het gebouw toegepast.

Het gebouw zou tegen het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.

(BELGA)

Onder de naam InnovOcean Campus zullen het VLIZ haar projectpartners en de Oostendse vestiging van het ILVO op de Oosteroever een nieuw gemeenschappelijk complex betrekken. Beide Vlaamse instituten in Oostende kampten met huisvestingsproblemen. Het VLIZ is momenteel gehuisvest in de gebouwen van de Vismijn die een herbestemming krijgt. De mariene wetenschapsafdeling van ILVO werd in zijn gebouwen uit de jaren 70 in de Ankerstraat geconfronteerd met hoge energiefacturen, slijtage, vocht en onveilige werkomstandigheden.De gemeenschappelijke nieuwbouw komt op een braakliggend terrein naast het huidige ILVO visserij-onderzoeksgebouw. Op de InnovOcean Campus komen onder andere kantoren, een congrescentrum, een zeebibliotheek, fysico-chemische laboratoria, laboratoria voor aquacultuur en een atelierruimte.Ook duurzaamheid is van belang. De campus is een compact BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal). Ook andere aspecten van duurzaam bouwen zoals onderhoudsarme en gezonde materialen, water(her)gebruik, integrale toegankelijkheid, daglicht en akoestisch comfort worden in het gebouw toegepast.Het gebouw zou tegen het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.(BELGA)