Vliegveld Wevelgem zet de deuren open naar aanleiding van 100ste verjaardag

Redactie KW

Iets meer dan 5000 bezoekers zijn zaterdag een kijkje komen nemen op het vliegveld van Wevelgem naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van het vliegveld.

Er waren tal van activiteiten gepland. Een van deze activiteiten was een fietstocht ‘Militaire acrobaten in de lucht’, uitgewerkt door de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk. Tijdens deze fietstocht keerden de deelnemers 100 jaar terug in de tijd en verkenden een aantal plaatsen rond Kortrijk waar tijdens de Eerste Wereldoorlog Duitse militaire vliegvelden werden aangelegd.

Daarnaast konden op het vliegveld zelf ook heel wat vliegtuigen en heli’s worden bewonderd. Een van deze heli’s was de Seaking die op heel wat bewondering van de aanwezigen kon rekenen. Daarnaast werden op zaterdag ook opnames gemaakt voor het VTM-programma ‘Helden in de lucht’. Eveneens waren tal van demo’s voorzien. Wie er zaterdag niet kon bij zijn, krijgt op zondag 27 augustus nog een kans om het vliegveld te bezoeken. Op zondag worden onder meer twee F-16 gevechtsvliegtuigen van de Belgische luchtmacht verwacht en is tevens ook de Seaking heli terug van de partij.

(NS/foto NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.