Vliegenplaag teistert afgebrande bedrijfssite in Bavikhove, stad belooft maatregelen

De brand gebeurde eind mei. © CLL
Olaf Verhaeghe

De buren van de afgebrande bedrijfssite in de Europastraat in Bavikhove maken zich weken na de brand grote zorgen. Zware geurhinder en een grote vliegenplaag op het terrein zorgen voor problemen voor de omliggende straten.

Na de bedrijfsbrand bij diepvriesgroentenbedrijf Mipa Frost is een grote hoeveelheid groentenresten blijven liggen op de site. Een groot deel is verkoold, andere groenten ontdooid en vermeng met onder meer verpakkingsafval. Ook restanten van de gebouwen en daken liggen tussen de groenten. Het warme, zwoele weer van de voorbije dagen en weken heeft ervoor gezorgd dat de geurhinder op en rond de site enorm is toegenomen. Ook grote horden vliegen hebben ondertussen de weg gevonden naar de resten.

Een ware vliegenplaag teistert het terrein en de omliggende wijken. De stad Harelbeke erkent dat de vliegen die in grote aantallen aanwezig zijn overlast veroorzaken voor de omwonenden. “Net daarom hebben we beslist dat al het organische materiaal zo snel mogelijk verwijderd moet worden“, duidt burgemeester Alain Top.

Stad Harelbekehttps://www.facebook.com/StadHarelbeke/https://www.facebook.comFacebook1

BRAND BAVIKHOVE | Na de bedrijfsbrand is een grote hoeveelheid groentenresten achtergebleven op de site. Dit organisch…

Geplaatst door Stad Harelbeke op Donderdag 4 juli 2019

rich1.0https://www.facebook.com/StadHarelbeke/posts/1869269223174902552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier