Vleterse bibliotheek gaat nu maandag weer open

foto RV
Redactie KW

Vanaf maandag 25 mei kan je opnieuw zelf je materialen komen uitkiezen in de bib tijdens de normale openingsuren van de hoofdbibliotheek in Oostvleteren. Door de coronamaatregelen blijven wel nog een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften gelden:.

Er kan alleen geleend worden: boeken, dvd’s, cd’s, strips enz. Lezen, werken, studeren of computers gebruiken kan niet. Er zijn geen zitplaatsen. Er zijn geen kranten of niet uitleenbare tijdschriften. Printen en kopiëren is niet mogelijk en de toiletten blijven gesloten.

Voor ieders veiligheid vragen de bibliotheekmedewerkers om een aantal richtlijnen te volgen: Maak vooraf je keuze: kijk thuis in de catalogus of gebruik in de bibliotheek je eigen smartphone. Hiervoor kun je gebruik maken van de gratis wifi. Kom bij voorkeur alleen. Houd de vereiste afstand. Maximum 40 leners kunnen binnen in de bibliotheek. Blijf maximaal 30 minuten in de bibliotheek. Gebruik de beschikbare ontsmettingsgel.

Terugbrengen van je materialen kan ofwel in de bibliotheek zelf via de zelfuitleenbalies of via de inleverbus. De ingeleverde materialen plaatsen de medewerkers uit veiligheid drie dagen in quarantaine.

Van 13 maart af aan werden materialen automatisch verlengd tot 22 juni. Op die manier heb je voldoende tijd om de geleende materialen op tijd terug te brengen. Vanaf 25 mei gelden de gewone uitleenregels.

Met de heropening van de bibliotheek stopt ook de afhaaldienst. Vrijdag 22 mei is de laatste dag waarop pakketjes kunnen afgehaald worden. Opvragen uit andere bibliotheken kan voorlopig nog niet.

Alle activiteiten blijven tot nader order ook geannuleerd of uitgesteld. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.