Vleternaren mogen goedkoper zwemmen in Poperinge

Het zwembad van Poperinge. © Michael Depestele
Redactie KW

Vleterennaren mogen goedkoper zwemmen in Poperinge. “Een mooi cadeau van Poperinge, dat we met open armen ontvangen”, zei burgemeester Stephan Mourisse (LVP) tijdens de gemeenteraad woensdagavond.

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kouter Poperinge deed aan Vleteren een voorstel tot partnership tussen beide gemeenten voor het Sport- en Recreatiebad de Kouter.

“Concreet betekent zo’n samenwerking dat Vleteren jaarlijks 1 euro per inwoner betaalt aan AGB De Kouter. In ruil genieten alle inwoners van Vleteren van de goedkopere tarifering in het sport- en recreatiebad De Kouter, geldig voor Poperingenaars. Dat zou moeten leiden tot een hoger bezoekersaantal uit Vleteren aan het zwembad. Maar voor al onze inwoners is dat dus goed nieuws”, aldus de burgemeester.

Ook voor scholen

De samenwerking geldt ook voor de scholen. “Momenteel gaat alleen de school De Akker zwemmen in Poperinge. De anderen trekken naar Ieper. We zullen die andere scholen uit Vleteren aanmoedigen om ook naar Poperinge te gaan. We willen de samenwerking met Poperinge op allerlei vlakken nog uitbreiden, zolang er maar geen sprake is van een fusie. Ik stel dan ook voor dat ieder gemeenteraadslid vanaf nu iedere week verplicht gaat zwemmen in Poperinge”, grapte burgemeester Mourisse nog.

De Poperinge scholen betalen nu 1,10 euro per leerling tot de eerste graad lager onderwijs, en vanaf de tweede graad 1,35 euro. De samenwerking zou al kunnen ingaan op 1 januari van volgend jaar.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier