Leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar mogen mogelijk weer naar school. Kinderen die geen les kunnen krijgen en wiens ouders aan een aantal voorwaarden beantwoorden, krijgen op school opvang.

Omdat het volledige lerarenkorps in elke school zo goed als volledig ingezet wordt voor de lessen (in kleine groepjes van maximaal 14 leerlingen.) doen de scholen een beroep op de gemeente voor de noodopvang.

Actieve begeleiding

Gemeente Vleteren heeft zelf onvoldoende mankracht om alle scholen voldoende mensen aan te bieden. Daarom rekent de gemeente op vrijwilligers. De vrijwilligers worden ingezet in een van de basisscholen in Vleteren. Dat kan per halve dag (van 8.30 tot 12 of 13 uur - afhankelijk per school - of van 12/13 tot 16 uur.

Je kan kiezen tussen opvang van kleuters of van lagereschoolkinderen. Voor kleuters gaat het vooral om een actieve begeleiding bij spel en klastaakjes, van minstens één tot maximaal 14 kleuters. De school zorgt voor het nodige (spel)materiaal. Voor lagereschoolkinderen gaat het om de begeleiding van kinderen tussen 6 en 12 jaar (1 tot 14 kinderen) tijdens de preteaching, begeleiding van hun taken en ontspanningsmomenten.

Vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligers moeten minstens 18 jaar zijn en graag met kinderen werken. Vrijwilligers mailen naar jeugd_sport@vleteren.bemet opgave van alle contactgegevens en een beschrijving van de geplande inzet (doelgroep, data, enzovoort).

Wie zich enkele halve of hele dagen (maximaal 1 week in totaal voor de hele periode) inzet, krijgt per halve of hele dag een vrijwilligersvergoeding. (RVL)

Leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar mogen mogelijk weer naar school. Kinderen die geen les kunnen krijgen en wiens ouders aan een aantal voorwaarden beantwoorden, krijgen op school opvang. Omdat het volledige lerarenkorps in elke school zo goed als volledig ingezet wordt voor de lessen (in kleine groepjes van maximaal 14 leerlingen.) doen de scholen een beroep op de gemeente voor de noodopvang. Gemeente Vleteren heeft zelf onvoldoende mankracht om alle scholen voldoende mensen aan te bieden. Daarom rekent de gemeente op vrijwilligers. De vrijwilligers worden ingezet in een van de basisscholen in Vleteren. Dat kan per halve dag (van 8.30 tot 12 of 13 uur - afhankelijk per school - of van 12/13 tot 16 uur.Je kan kiezen tussen opvang van kleuters of van lagereschoolkinderen. Voor kleuters gaat het vooral om een actieve begeleiding bij spel en klastaakjes, van minstens één tot maximaal 14 kleuters. De school zorgt voor het nodige (spel)materiaal. Voor lagereschoolkinderen gaat het om de begeleiding van kinderen tussen 6 en 12 jaar (1 tot 14 kinderen) tijdens de preteaching, begeleiding van hun taken en ontspanningsmomenten.Vrijwilligers moeten minstens 18 jaar zijn en graag met kinderen werken. Vrijwilligers mailen naar jeugd_sport@vleteren.bemet opgave van alle contactgegevens en een beschrijving van de geplande inzet (doelgroep, data, enzovoort).Wie zich enkele halve of hele dagen (maximaal 1 week in totaal voor de hele periode) inzet, krijgt per halve of hele dag een vrijwilligersvergoeding. (RVL)