Vleterbon moet kwetsbare groepen helpen

Stephan Mourisse.©Ria Vanlerberghe RVL
Stephan Mourisse.©Ria Vanlerberghe RVL
Redactie KW

De gemeente Vleteren lanceert de Vleterbon, een consumptiebon van 20 euro voor kwetsbare gezinnen.

De Vlaamse Regering besliste om aan de gemeenten en OCMW’s een subsidie toe te kennen ter ondersteuning van het consumptiebudget voor kwetsbare doelgroepen. Met die financiële aanmoediging wil de Vlaamse Regering enerzijds de koopkracht verhogen van huishoudens die door de coronacrisis ernstig inkomensverlies leden en die zich daardoor in een specifieke noodsituatie bevinden en anderzijds de lokale economie, die evenzeer sterk is getroffen door de coronacrisis, via een krachtige lokale impuls versterken.

“De toegekende subsidies aan Vleteren (ongeveer 11.000 euro) werden nog aangevuld met middelen uit de gemeente, namelijk de niet-gebruikte presentiegelden voor de raadsleden van dit jaar, een voorstel uit de gemeenteraad van 23 september 2020 vanuit Vleteren Actief”, vertelt burgemeester Stephan Mourisse.

Lokale handel

Op die manier wordt nu de ‘Vleterbon’ gelanceerd, een consumptiebon van 20 euro per gezin uit de afgebakende doelgroep: mensen die verhoogde tegemoetkoming genieten van de mutualiteit en de mensen met leefloon of financiële moeilijkheden bekend bij het OCMW.

De bonnen zullen vanaf half januari beschikbaar zijn in de gemeente of het OCMW en kunnen tot eind 2021 aangewend worden bij de deelnemende plaatselijke voedingswinkels, restaurants en frituren (niet te gebruiken voor alcohol- en tabaksproducten).

De mensen die bekend zijn bij het OCMW, kunnen afspreken met de sociale dienst om daar hun bon op te halen: socialedienst@ocmw.vleteren.be of 057 46 96 01.

Recht op verhoogde tegemoetkoming

Het recht op verhoogde tegemoetkoming is aan te tonen via een klever van de mutualiteit (de code onderaan de klever moet op 1 eindigen). Omdat het over een aanzienlijke groep mensen gaat, voorziet de gemeente in een aantal mogelijkheden: telefonisch contact met de gemeente om een afspraak te maken (057 40 00 99), de sticker van de mutualiteit in de brievenbus van gemeente of OCMW deponeren, samen met je contactgegevens (telefoonnummer en mail) of de klever doormailen naar bevolking@vleteren.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.