De machines van Vleesgroothandel Demuynck Christophe blijven draaien, ook in tijden van corona. Want als belangrijke schakel in de voedselketen maakt het vleesverwerkend bedrijf deel uit van de essentiële sectoren. Naast hun reguliere activiteiten willen zaakvoerders Thomas Demuynck en Bénédicte Soens uit Heule echter nog op een andere manier hun steentje bijdragen aan de strijd tegen het virus. Zo nodigden ze woensdagmiddag de directie van zorggroep Heilig Hart uit Kortrijk uit voor een schenking van beschermend materiaal.

Hoge veiligheidsvoorschriften

"We horen en lezen overal dat er een grote tekort is aan beschermende kledij voor de mensen in de zorg. Als jonge ondernemers willen wij graag onze steun geven aan die helden die zich dagelijks inzetten voor de ouderen en de kwetsbaren", zegt Bénédicte Soens. "Wij hebben bewust voor Heilig Hart gekozen omdat mijn grootouders er ook wonen. We merken dat ze er fantastisch verzorg worden."

Concreet schenkt het bedrijf 3.000 wegwerpschorten, 8.000 handschoenen en 8.000 plastic mouwen die je extra bescherming bieden. "Ook in onze sector liggen de eisen qua veiligheid en hygiëne bijzonder hoog", pikt Thomas Demuynck in. "Dat is ook logisch. Wij nemen in het atelier altijd al grote voorzorgsmaatregelen. Ook na deze schenking hebben we voldoende voorraad aan beschermende kledij om de komende maand vlot operationeel te blijven. Onze mensen blijven trouwens bijzonder gemotiveerd aan het werk, ook in deze moeilijke periode."

Geruststellend

Wino Baeckelandt, algemeen directeur van zorggroep Heilig Hart, toonde zich alvast erg dankbaar. "Met al onze medewerkers doen wij onze uiterste best om de bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Bescherming is daarbij essentieel, zowel voor de ouderen als voor de medewerkers. Het geeft ook een zekerheid naar de gezinnen van onze mensen toe en werkt geruststellend."

Ook Wouter Van der Donckt, directeur zorg en kwaliteit bij Heilig Hart, benadrukte bij de ontvangst het belang van de beschermende kledij. "Dankzij jullie hulpmiddelen kunnen we nog meer én blijvend inzetten op preventie. Niet alleen voor het verzorgend personeel zijn schorten en handschoenen heel belangrijk, ook voor onze onderhoudsmedewerkers bijvoorbeeld. Het is trouwens heel mooi om te zien hoe iedereen bij Heilig Hart zich dubbelplooit. Iedereen is mee en ziet de ernst van de situatie in. Het is een gezamenlijke strijd, iedereen gaat ervoor."

Bij zorggroep Heilig Hart werken zo'n 200 mensen, van onderhoudspersoneel tot zorgkundigen en verpleegkundigen. Vleesgroothandel Demuynck Christophe stelt 25 mensen te werk. In mei viert het bedrijf de derde verjaardag van de site aan de Noordlaan. In mei 2017 palmden Thomas en Bénédicte er de voormalige Frisa-gebouwen in.

De machines van Vleesgroothandel Demuynck Christophe blijven draaien, ook in tijden van corona. Want als belangrijke schakel in de voedselketen maakt het vleesverwerkend bedrijf deel uit van de essentiële sectoren. Naast hun reguliere activiteiten willen zaakvoerders Thomas Demuynck en Bénédicte Soens uit Heule echter nog op een andere manier hun steentje bijdragen aan de strijd tegen het virus. Zo nodigden ze woensdagmiddag de directie van zorggroep Heilig Hart uit Kortrijk uit voor een schenking van beschermend materiaal. "We horen en lezen overal dat er een grote tekort is aan beschermende kledij voor de mensen in de zorg. Als jonge ondernemers willen wij graag onze steun geven aan die helden die zich dagelijks inzetten voor de ouderen en de kwetsbaren", zegt Bénédicte Soens. "Wij hebben bewust voor Heilig Hart gekozen omdat mijn grootouders er ook wonen. We merken dat ze er fantastisch verzorg worden."Concreet schenkt het bedrijf 3.000 wegwerpschorten, 8.000 handschoenen en 8.000 plastic mouwen die je extra bescherming bieden. "Ook in onze sector liggen de eisen qua veiligheid en hygiëne bijzonder hoog", pikt Thomas Demuynck in. "Dat is ook logisch. Wij nemen in het atelier altijd al grote voorzorgsmaatregelen. Ook na deze schenking hebben we voldoende voorraad aan beschermende kledij om de komende maand vlot operationeel te blijven. Onze mensen blijven trouwens bijzonder gemotiveerd aan het werk, ook in deze moeilijke periode." Wino Baeckelandt, algemeen directeur van zorggroep Heilig Hart, toonde zich alvast erg dankbaar. "Met al onze medewerkers doen wij onze uiterste best om de bewoners zo goed mogelijk te verzorgen. Bescherming is daarbij essentieel, zowel voor de ouderen als voor de medewerkers. Het geeft ook een zekerheid naar de gezinnen van onze mensen toe en werkt geruststellend."Ook Wouter Van der Donckt, directeur zorg en kwaliteit bij Heilig Hart, benadrukte bij de ontvangst het belang van de beschermende kledij. "Dankzij jullie hulpmiddelen kunnen we nog meer én blijvend inzetten op preventie. Niet alleen voor het verzorgend personeel zijn schorten en handschoenen heel belangrijk, ook voor onze onderhoudsmedewerkers bijvoorbeeld. Het is trouwens heel mooi om te zien hoe iedereen bij Heilig Hart zich dubbelplooit. Iedereen is mee en ziet de ernst van de situatie in. Het is een gezamenlijke strijd, iedereen gaat ervoor." Bij zorggroep Heilig Hart werken zo'n 200 mensen, van onderhoudspersoneel tot zorgkundigen en verpleegkundigen. Vleesgroothandel Demuynck Christophe stelt 25 mensen te werk. In mei viert het bedrijf de derde verjaardag van de site aan de Noordlaan. In mei 2017 palmden Thomas en Bénédicte er de voormalige Frisa-gebouwen in.