De openbare barbecue gaat uiteraard gepaard met een aantal gebruiksregels. Zo zal je enkel tussen 1 april en 30 september kunnen grillen en is open vuur maken op het gras of de grond absoluut verboden. De barbecue wordt een van de komende weken geïnstalleerd door de gemeentelijke diensten. "Hij staat er voor iedereen. Als de barbecue vrij is, kan je hem gebruiken. Reserveren is niet nodig", geeft het reglement aan.

Om je vleesjes perfect te garen, mag je enkel houtskool of reukloze aanmaakblokjes gebruiken. Vloeibare aanmaakstoffen, petroleumblokjes of takken in brand steken, mag niet. Na gebruik moet het barbecuerooster duchtig worden afgeborsteld. De gemeente vraagt ook nadrukkelijk om afval opnieuw mee te nemen. Het opzetten van tenten en luifels is verboden. De laatste regel in het nieuwe reglement is misschien nog de meest opvallende: "Zorg altijd voor een gsm, om in geval van nood de hulpdiensten te kunnen verwittigen."

Donderdag komt het reglement op de gemeenteraad, daarna is het wachten op de installatie van de barbecue. Smullen maar!

De openbare barbecue gaat uiteraard gepaard met een aantal gebruiksregels. Zo zal je enkel tussen 1 april en 30 september kunnen grillen en is open vuur maken op het gras of de grond absoluut verboden. De barbecue wordt een van de komende weken geïnstalleerd door de gemeentelijke diensten. "Hij staat er voor iedereen. Als de barbecue vrij is, kan je hem gebruiken. Reserveren is niet nodig", geeft het reglement aan. Om je vleesjes perfect te garen, mag je enkel houtskool of reukloze aanmaakblokjes gebruiken. Vloeibare aanmaakstoffen, petroleumblokjes of takken in brand steken, mag niet. Na gebruik moet het barbecuerooster duchtig worden afgeborsteld. De gemeente vraagt ook nadrukkelijk om afval opnieuw mee te nemen. Het opzetten van tenten en luifels is verboden. De laatste regel in het nieuwe reglement is misschien nog de meest opvallende: "Zorg altijd voor een gsm, om in geval van nood de hulpdiensten te kunnen verwittigen."Donderdag komt het reglement op de gemeenteraad, daarna is het wachten op de installatie van de barbecue. Smullen maar!