Vlamertingenaars sturen vrachtwagen met hulpgoederen naar het Luikse Esneux

Hans Tjolle, Stefaan De Visch, Marnick Debrycke, Gina Logghe en Ine Barroo die de vrachtwagen laadden voor transport. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Dinsdagmorgen om 5 uur vertrekt een vrachtwagen vanuit de Abelestraat 5 in Vlamertinge naar het dorpje Esneux aan de Ourthe met hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstroming.

“Ik zamel al zes jaar hulpgoederen in voor kansarmen en breng die anoniem bij die mensen aan huis”, vertelt Gina Logghe. “Nadat ik de beelden op tv van de slachtoffers van de overstroming in Wallonië heb gezien, postte ik een oproep op Facebook om de Vlamertingenaars te motiveren om te helpen. Er kwam vrijwel onmiddellijk respons van Yeannick Deberdt om samen te werken. Er werden ook 1.500 flyers verdeeld in Vlamertinge.”

Enorme respons

“Op die manier hebben we heel wat goederen kunnen inzamelen zoals kledij voor baby’s tot volwassenen, schoenen, boeken, enzovoort, maar geen meubelen. De respons was enorm, dus was het nog zoeken naar een manier om alle goederen naar het getroffen gebied te krijgen. Steve Bekaert van het vrachtvoerbedrijf Becatrans heeft een twaalf meter lange vrachtwagen ter beschikking gesteld. Naast de hulpgoederen maakten Marleen Bouckenove en Jana Spenninck heel wat voedselpakketten verpakt voor vier personen klaar. Alles werd in de Abelestraat 5 in Vlamertinge ingeladen. Vele Vlamertingenaars en ook mensen van daarbuiten hebben getoond dat ze het hart op de juiste plaats hebben. De actie werd ook gesponsord door Apotheek Lamoot uit Vlamertinge, Jules Destrooper uit Lo-Reninge, Fruit Martine uit Merkem, De Spar uit Ieper, Slagerij Cornette uit Vlamertinge, Groenten & Fruit Filip Theeten uit Poperinge en de vele vrijwilligers die we bedanken voor hun giften.” De bedeling in Esneux kan gevolgd worden op de Facebookpagina ‘Vlamertinge helpt Esneux’. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.