Vlamertinge schenkt opbrengst feest aan slachtoffers Esneux

Op de foto: Stephanne Absallah, Philippe Deruddere, Gina Logghe, Hans Tjolle, Katrien Devos, Stefaan De Visch, Marc Devroedt en Kimberley Van Peperstraete. (foto EG)
Redactie KW

Op zaterdag 16 oktober kan men vanaf 15 uur terecht op het Kerkplein in Vlamertinge voor de actie ‘Feesten voe ’t goeie doel’. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers van de watersnood in het Waalse Esneux.

Na de overstromingen in Wallonië werd in Vlamertinge een vrachtwagen geladen met hulpgoederen die bezorgd werden aan de inwoners van Esneux. Gina Logghe, Marc Devroedt en Hans Tjolle leerden er Marie Salmon kennen. “Marie is een inwoonster van Esneux die het initiatief nam om een plaats te zoeken en de hulpgoederen op te slaan. Dit gebeurde in het scoutslokaal in Fontin”, vertelt Gina Logghe.

hele dag feest

“De problemen zijn daar zeker nog niet opgelost, dus hebben we besloten om via Marie Salmon hulp te blijven bieden”, vervolgt Hans Tjolle. “We werken niet samen met één of andere organisatie, maar overhandigen het bedrag dat het feest zaterdag zal opbrengen integraal aan Marie Salmon, die weet welke mensen een financieel steuntje echt kunnen gebruiken. De grootste kost die we zelf maken, is de investering in een tent en daarvoor hebben we 1.000 euro nodig. We hopen dus op sponsoring.”

“Vanaf 15 uur begint het feest. Uiteindelijk hebben we tien groepen en dj’s bij elkaar kunnen krijgen die gratis optreden. De aanwezigen kunnen ook een ballonvaart voor één persoon winnen.”

Focus-on-Poverty

Om alle hulp, giften en sponsors fiscaal correct te organiseren, werd een officiële vzw opgericht onder de naam Focus-on-Poverty.

“Het is het begin van een groep vrijwilligers die meer wil doen voor mens, dier en natuur, maar in dit geval willen we eerst de bewoners van Esneux steunen”, vertelt Gina Logghe. “We hopen dat Vlamertinge het hart op de juiste plaats heeft en massaal aanwezig zal zijn.”

De deuren openen om 14 uur en de inkom bedraagt 10 euro in voorverkoop en aan de deur. Bewoners van De Lovie en Wintershove kunnen onder begeleiding gratis binnen. Bij de inkom krijg je twee drankbonnetjes. Tickets en info via 0492 93 89 19. Kaarten kunnen ook besteld worden via marc.devroedt@telenet.be of 0476 96 30 97 en in café Sint-Joris bij Inne en Steve. (EG)

Info: www.focusonpoverty.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.