Vlakbij kamperen kan deze zomer in natuurdomein Gasthuisbossen

Een dergelijk kampeerspot bestaat uit 8 tot 15 tipitenten. © NVZ
Redactie KW

Bij het begin van de zomer lanceerde Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid de Campagne ‘Buitengewoon Binnenland’ om de Vlaming naar de natuur te lokken. In enkele natuurdomeinen kan je sinds 1 juli buitengewoon kamperen in een heus tipidorp. Een van die domeinen zijn de Gasthuisbossen in Zandvoorde

Natuur en Bos lanceerde op 7 juni het concept ‘Buitengewoon Kamperen’ en ging op zoek naar 13 unieke locaties in de Vlaamse natuur waar je back to basics kan kamperen van juli tot en met september.

Een dergelijk kampeerspot bestaat uit 8 tot 15 tipitenten voor 4 of 6 personen op een grote afstand van elkaar. Met de nodige aandacht voor social distancing kan genoten worden van de rust en de natuur.

Naast veilig kamperen is er ook aandacht voor duurzaamheid. Zo is er een minimale impact op de natuur met ecologische droogtoiletten en douchezakken met opgewarmd regenwater. In Zonnebeke bevindt de kampeerspot zich naast de Zandvoordse Gasthuisbossen in de kleinste deelgemeente van Zonnebeke. Een schitterende gemeente en unieke locatie om te overnachten.

Natuur, rust en een prachtig zicht maken er een unieke locatie van, een verborgen parel in Vlaanderen. Volgens Natuur en Bos is de formule enorm succesvol. Na drie weken verbleven er in Zonnebeke al 237 kampeerders in het groen.

Opvallend is dat de kampeerplaatsen ook nieuwelingen weten aan te trekken die voorheen nooit gingen kamperen. De kampeerspot bevindt zich op 10 minuten van Zonnebeke. Als verblijfstoerist kan ingepikt worden op het schitterende toeristisch-recreatieve aanbod.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier