Vlaanderen voorziet 1 miljoen euro voor verenigingen in regio Tielt

© belga
Philippe Verhaest

De Vlaamse overheid heeft 1 miljoen euro veil om het verenigingsleven in regio Tielt opnieuw aan te zwengelen. Dat meldt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).

Veel sport-, jeugd- en cultuurverenigingen uit de Tieltse regio hebben door de coronacrisis de afgelopen maanden kosten gemaakt zonder inkomsten te hebben. “Veel verenigingen hebben hun werking moeten stilleggen en hun evenementen zijn afgelast. Dat betekent voor veel verenigingen een financiële aderlating”, stelt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “De verenigingen en hun vrijwilligers zijn de steunpilaren van ons maatschappelijk leven. Daarom willen we vanuit Vlaanderen net hen financieel ondersteunen.”

In het Vlaamse noodfonds voorziet de Vlaamse Regering nu 87 miljoen euro voor alle sport- jeugd- en cultuurverenigingen. De middelen zullen doorgestort worden naar de lokale besturen. “Elke stad of gemeente weet best wat de noden precies zijn en kan zelf beslissen hoe ze de verenigingen ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld gaan van de kwijtschelding van huurgelden of de tussenkomst in bepaalde kosten.”

Een overzicht van de budgetten per gemeente:

Ardooie: 87.679,89 euro

Dentergem: 64.123,26 euro

Lichtervelde: 88.691,85 euro

Meulebeke: 130.935,41 euro

Pittem: 59.220,32 euro

Tielt: 380.934,97 euro

Wingene: 163.868,72 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier