Vlaanderen kleurt oranje op Europese kaart

Vlaanderen kleurt oranje op de Europese kaart. © ECDC
Redactie KW

Vlaanderen staat op de nieuwste kaart van het European Centre for Disease Control voortaan oranje ingekleurd. Dat betekent dat Vlaanderen de voorbije twee weken de kaap van 20 besmettingen per 100.000 inwoners overschreden heeft, zo blijkt uit de informatie op de website van het ECDC.

De update dateert van vrijdag, tot dan was Vlaanderen nog geel ingekleurd omdat er de voorbije twee weken minder dan 20 gevallen per 100.000 inwoners waren. Maar Vlaanderen zit nu in de categorie van 20 tot 59,9 besmettingen, wat licht oranje oplevert op de kaart. Wallonië en Brussel blijven geel ingekleurd op de overzichtskaart.

Ook in de buurlanden is geel bijna altijd de kleur van dienst, Luxemburg uitgezonderd. Het groothertogdom kleurt rood in wegens meer dan 120 besmettingen per 100.000 inwoners.

Het merendeel van de Europese regio’s kleurt nog steeds geel, al neemt her en der de kleurenvariatie toe. Zo is ook Zweden grotendeels oranje gekleurd. Sommige regio’s zijn er zelfs donker oranje (60-119,9). Ook het noordwesten van Spanje, met onder meer Catalonië, kleurt licht en donker oranje of rood. Idem voor Bulgarije en Roemenië. Ook Portugal (Lissabon en Algarve) en Groot-Brittannië hebben streken waar er meer gevallen van COVID-19 zijn.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier